Antena Meniu Search
x

Recomandări pentru a evita cumpărarea unei maşini furate

România rămâne raiul maşinilor second-hand, iar tentaţiile, dacă vreţi să căutaţi un astfel de autoturism, sunt foarte mari.

de Redactia Observator

la 17.02.2019, 13:10

Vezi și

România rămâne raiul maşinilor second-hand, iar tentaţiile, dacă vreţi să căutaţi un astfel de autoturism, sunt mari. Însă nu puţine sunt cazurile în care cumpărătorii se trezesc, prea târziu, că mirajul preţului mic i-a condus de fapt către o maşină care în realitate este furată şi pe care au zero şanse să o înmatriculeze.

Primul pas prin care vă asiguraţi că nu cumpăraţi o masina furata din strainatate este să cereţi cumpărătorului de la bun încpeut toate actele autoturismului şi să le verificati. Fiţi sigur că vă sunt prezentate în original, nu copii şi dacă este nevoie, mai bine apelati la un specialist.

Este foarte important să nu cumparati o masina care are doar talonul si o singura cheie. Dacă maşina pe care sunteţi pe cale să daţi banii a fost deja declarată furată, acest aspect este foarte simplu de constatat direct de pe site ul Registrului Auto Român.

În cazul în care proprietarul refuză să vă predea certificatul de autenticitate emis de RAR, ar trebui să intraţi la bănuieli. Oferiţi vă să plătiţi dumneavoastră pentru emiterea lui şi urmăriţi-i reacţia. Acest document este foarte important pentru că poate confirma dacă seria maşinii corespunde cu cea din acte dar tot de acolo veţi afla şi dacă autoturismul a fost vândut la dezmembrări, de exemplu, în ţara de origine, caz în care nu veţi mai putea să o înmatriculaţi.

Indiciul cel mai viabil este preţul. Tot ce e mult prea ieftin pentru piaţă reprezintă un semn că ceva nu este în regulă. Ţineţi minte că nimeni nu vinde ca să iasă în pierdere şi chiar dacă veţi avea un model de lux la jumătate de preţ, regretele ar putea fi duble mai târziu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Auto » Recomandări pentru a evita cumpărarea unei maşini furate