Antena Meniu Search
x

7 semne ca ambreiajul masinii va ceda

Fie că vrei sau nu maşina ta este predispusă la defecţiuni, deoarece piesele se uzează sau nu sunt întrebuinţate corect. La fel se întâmpla şi în cazul ambreiajului, care este una dintre cele mai solicitate piese ale automobilului.

de Redactia Observator

la 30.01.2019, 14:29

- Pixabay

Fie că vrei sau nu maşina ta este predispusă la defecţiuni, deoarece piesele se uzează sau nu sunt întrebuinţate corect. La fel se întâmpla şi în cazul ambreiajului, care este una dintre cele mai solicitate piese ale automobilului. Rolul ambreiajului este de a întrerupe fluxul de putere dintre cutia de viteze și motor. Pentru a evita o investiție consistentă de bani într-un nou kit de ambreiaj, ar trebui să îți schimbi stilul de condus. Dar acest lucru poate fi greu de pus în practică, astfel că trebuie sa fiii atent la toate indiciile care îţi arată că ambreiajul are defecțiuni.

Cauzele defectării ambreiajului pot fi multiple, dar poţi să eviţi acest lucru, dacă vei fii atent la semnalele care indică faptul că maşina ta are probleme în ceea ce priveşte ambreiajul.

Patinarea ambreiajului

Patinarea ambreiajul este unul dintre primele semne care indică probleme la kit-ul de ambreiaj. Dacă vei observa că viteza se mărește lent la accelerare și vei simți un miros specific de garnitură arsă, ar trebui să știi că mașina ta are probleme şi ar trebui să te gândeşti serios să treci pe la un service auto.

Zgomot nefiresc

Zgomotul, de asemenea, poate ascunde o defecţiune a ambreiajului. Cauzele zgomotului nefiresc pot fi: uzarea volantei cu masă dublă, deformarea discului de frecare sau chiar un simplu defect de montaj. Această problemă poate fi remediata prin înlocuirea piesei auto care s-a defectat.

Cedarea cilindrului hidraulic

Cedarea cilindrului hidraulic ar trebui să îţi dea motive de îngrijorare serioase. Dacă observi umezeală sub pedală, pe mochetă sau la motor în zona pompei hidraulice este un indiciu al faptului că cilindrul hidraulic va ceda. Această problema trebuie soluționată în cel mai scurt timp posibil deoarece rișți să rămâi fără pedala de ambreiajul, lucru ce îţi poate pune în pericol viaţa.

Nu intră în viteză la rece

Dacă ți s-a întâmplat ca mașina să nu intre în viteză a întâia sau marșarier la rece, înseamnă că placa de presiune nu mai funcționează cum trebuie și ar trebui să apelezi la un service autorizat pentru a rezolva această problemă.

Poziţia pedalei de ambreiaj

Poziția pedalei de ambreiaj este un alt semn care scoate la iveală defecțiuni la kitul de ambreiaj. Dacă pedala este prea sus, placa și discul s-au uzat, iar dacă pedala este prea jos, rulmentul sau pârghia s-au blocat. De asemenea, dacă pedala este moale, înseamnă că presiunea din sistemul hidraulic a început să scadă. Iar în cel mai rău caz, pedala poate fi blocată, iar autoturismul nu va mai fi folosit înainte de a fi văzut de un specialist.

Cutia de viteze se „agaţă”

Acest fenomen se întâmplă atunci când vitezele cutiei îşi pierd din precizie şi silenţiozitate. Adică atunci când schimbi vitezele se aud nişte „agăţături” metalice. Dacă ţi se întâmplă acest lucru, înseamnă că ambreiajul nu se decuplează perfect.

Conduita în trafic

Modul în care conduci poate influenţat durata de viaţă a ambreiajului. Astfel, dacă eliberezi brusc pedala, când pedala de acceleraţie este la podea, ai putea să te confrunţi cu eventuale defecţiuni la kit-ul de ambreiaj. Mai mult, de fiecare dată când schimbi viteza, trebuie să calci pedala până la podea. De asemenea, nu este indicat să ţii piciorul de pedala de ambreiaj la semafor sau să pleci de pe loc folosind trepte de viteză superioare.

În concluzie, trebuie să fii atent la toate semnele care îţi indică că ambreiajul maşinii s-a defectat şi să-l înlocuieşti cu altul nou. În plus, la înlocuire este recomandat să alegi produse noi de calitate, pentru a evita alte neplăceri, iar schimbatul kit-ul de ambreiaj trebuie să se facă la un service autorizat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » 7 semne ca ambreiajul masinii va ceda