Antena Meniu Search
x

Sfaturi şi recomandări pentru părinţi despre siguranţa rutieră a copiilor

Chiar dacă centura de siguranţă este obligatorie şi pe bancheta din spate, nu toată lumea ştie sau ţine cont de acest lucru.

de Redactia Observator

la 16.07.2020, 12:05

Vezi și
  • Dispozitivele speciale pentru transportul copiilor nu trebuie să lipsească dintr-o maşină.
  • Centura de siguranţă nu este gândită pentru corpul unui copil.

Când vine vorba de copii, siguranţa acestora trebuie să fie prioritară, iar simpla centura de siguranţă nu este suficientă. Fundaţia Siguranţa Auto Copii încearcă să îndrume şi să pregătească părinţii cu privire la siguranţa rutieră.

Siguranţa copiilor trebuie să fie prioritară pentru proaspeţii părinţi şi nu numai. Dispozitivele speciale pentru transportul copiilor nu trebuie să lipsească dintr-o maşină atunci când hotărâm să îi luăm şi pe cei mici la plimbare.

Alice Mihaela Mitu, expert Siguranţa Auto Copii: Un copil trebuie transportat numai în mijloace speciale de retenţie. Un copil cu vârstă de până în 12 ani sau 135 de centimetri trebuie să fie transportat numai în aceste dispozitive speciale.

Această lege se aplică în toate ţările din Uniunea Europeană. Centura de siguranţă nu este gândită pentru corpul unui copil.

Costin Tatuc, consultant în siguranţa rutieră: Mult mai importantă este responsabilitatea părinţilor care trebuie să înţeleagă cu nu numai prevederea legală este cea care trebuie respectată, ci mai ales dorinţa de a ne proteja viitorul, de a ne proteja copii.

Fundaţia are şi o surpiză pentru părinţii din Bucureşti - 30 de scoici sunt puse la dispoziţie, gratuit, pentru cei care ies din maternitate.

Ana Maria Ivan, ambasador Siguranţa Auto Copii: Ce trebuie să facă este să sune la centrul Siguranţă Auto Copii, să spună care este data aproximativă şi să-şi rezerve o scoică auto.

Fundaţia Siguranţa Auto Copii a realizat până acum trei caravane în Iaşi, Arad şi Constanţa şi nu vor să se oprească aici.

Alexa Stănescu, blogger: Caravane în care mergem să îi învăţăm pe părinţi cum să montezele scaunele auto şi cât de importante sunt scaunele auto în maşini. Urmează, imediat ce ne va permite timpul, câte o caravană în fiecare oraş al ţării, o dată pe lună.

76% din accidentele auto cu decese în rândul copiilor de 0 şi 14 ani pe parcursul anului trecut s-au petrecut la copii care nu erau în astfel de dispozitive. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri Auto » Sfaturi şi recomandări pentru părinţi despre siguranţa rutieră a copiilor