Antena Meniu Search
x

Şofer filmat cum doarme dus la volan, în timp ce maşina rulează cu aproape 100 km/oră (Video)

Un şofer din Massachusetts a fost filmat în timp ce pare să doarmă la volanul unei maşini Tesla, în timp ce autoturismul rulează pe pilot automat cu aproximativ 100 de km/oră.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 11.09.2019, 14:24

Şoferul şi pasagerul dorm duşi într-o maşină Tesla care merge cu 100 km/oră
Şofer filmat cum doarme dus la volan, în timp ce maşina rulează cu aproape 100 km/oră - captura video twitter.com/DakRandall

Un şofer din Massachusetts a fost filmat în timp ce pare să doarmă la volanul unei maşini Tesla, în timp ce autoturismul rulează pe pilot automat cu aproximativ 100 de km/oră.

Imaginile au fost surprinse de un alt şofer, care mergea în paralel cu Tesla. Când a văzut grozăvia, omul a început să filmeze cu telefonul mobil.

"A fost incredibil, scena era foarte ciudată. Am crezut că nu văd bine, aşa că am mai filmat încă o dată. Sunt destul de sigur că bărbatul dormea, avea capul lăsat în jos", a declarat Dakota Randall.

În înregistrare se vede cum atât bărbatul aflat pe scaunul şoferului, cât şi pasagerul din dreapta dorm duşi, în timp ce maşina rulează cu viteză pe pilot automat.

Randall ar fi încercat să-i trezească pe cei doi, claxonând, însă nu a reuşit.

"A fost atât de bizar, că trebuia să filmez", a mai spus americanul.

Şoferul şi pasagerul dorm duşi într-o maşină Tesla care merge cu 100 km/oră

Bărbatul a postat apoi materialul video pe Twitter, unde a stârnit un val de reacții din partea internauţilor.

Mulţi au scris că filmuleţul este o făcătură pentru că maşinile Tesla sunt echipate cu un sistem care avertizează printr-un semnal sonor dacă mâinile şoferului nu se află pe volan timp de 30 de secunde.

Cu toate astea, Dakota Randall insistă că înregistrarea pe care a făcut-o este autentică.

Purtătoarea de cuvânt a constructorului de automobile electrice Tesla, din Silicon Valley, a refuzat să comenteze pe marginea acestor imagini. 

Reprezentanţii companiei le transmit, însă, şoferilor că ar trebui să fie în permanență în alertă, cu ambele mâini pe volan, când maşina rulează pe pilot automat.

Poliția de stat din Massachusetts a declarat pentru WBZ-TV că nu există nicio lege împotriva celor care adorm la volanul unei mașini care merge pe pilot automat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Şofer filmat cum doarme dus la volan, în timp ce maşina rulează cu aproape 100 km/oră (Video)