Antena Meniu Search
x

Șoferii vor putea arăta poliția RCA pe telefon, la controale

Șoferii vor putea prezenta polița RCA în variantă electronică, pe telefon, fără a mai avea asupra loc contractul de asigurare obligatorie auto în format original, pe hârtie. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat modificarea şi completarea Normei nr. 20/2017 privind asigurările auto din România.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 27.08.2020, 10:29

Șoferii vor putea arăta poliția RCA pe telefon, la controale
Polița RCA nu mai este necesară în varianta pe hârtie, la controalele în trafic - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Asigurarea RCA, valabilă pe smartphone

Conducătorii auto nu vor mai fi obligaţi să prezinte la un control poliţa RCA în varianta pe hârtie, fiind suficientă varianta electronică.

"Astfel, la articolul 10, punctul 11 se arată că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate o constituie: a) poliţa de asigurare RCA şi contractul RCA emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic; b) dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României şi numai pentru perioada menţionată în aceasta, sau poliţa de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spaţiului Economic European şi a Confederaţiei Elveţiene, prezentată pe suport de hârtie sau în format electronic", a informat ASF.

Totodată, în cadrul aceluiaşi articol, a fost introdusă şi litera c) care stipulează faptul că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate, o constituie şi informaţia rezultată din interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, prin care se certifică existenţa unui contract RCA valabil la data interogării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri Auto » Șoferii vor putea arăta poliția RCA pe telefon, la controale