Antena Meniu Search
x

Video Şoferii din Bucureşti îşi pun viaţa în pericol zilnic. Zeci de indicatoare din Capitală sunt ascunse de crengi şi vegetaţie

Condusul în Bucureşti a devenit sport extrem în multe zone. Zeci de indicatoare rutiere sunt acoperite de crengi şi nu mai sunt vizibile, lucru care poate duce la producerea de accidente rutiere. Administraţiile Domeniului Public din sectoare, care ar trebui să ia măsuri, se plâng că Primăria Generală nu mai emite avizele de toaletare a copacilor.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 28.05.2022, 19:47

Vezi și

Cristi și-a luat o mașină cu cele mai moderne dotări iar unul dintre motive a fost tocmai faptul că sistemele inteligente îi pot ușura experienţa la volan. Echipamentele nu îi sunt însă de ajutor în prea multe locuri din Capitală. Și nu doar semnele de circulație care nu se văd fac inutile anumite funcții. Vegetaţia a pus stăpânire pe multe panouri rutiere montate în Bucureşti.

Pe Bulevardul Primăverii, către Piaţa Charles de Gaulle, un indicator rutier, care ar trebui să le aratae şoferilor în ce direcţie pot merge către autostradă, aeroport sau centrul oraşului, este ascuns în totalitate în crengile crescute ale arborilor. Vina aparține administrațiilor publice locale. "Primăriile au o mare vină că nu curăţă vegetaţia din zonele de intersecţie şi se produc foarte multe accidente rutiere, unele dintre ele chiar foarte grave", a declarat Constantin Alecsa, specialist în circulaţie rutieră.

Primăriile de sector se plâng însă că legea a fost modificată iar direcţia de mediu din Primăria Generală a Capitalei nu mai emite avize pentru toaletări ale arborilor care obstrucţionează panourile rutiere sau de informare. "Până acum doi ani se eliberau avize pentru efectuarea acestor lucrări de eliminare a vegetaţiei, se intervenea pentru reducerea lor, a crengilor respective. Acum nu mai avem acele avize. Intervenim atunci când sunt crengi rupte de la vijelii", a declarat Alin Drugău, ADP Sector 2. În anul 2021, polițiștii din București au dat 25 de amenzi primăriilor pentru că nu au asigurat vizibilitatea semnelor de circulație.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Şoferii din Bucureşti îşi pun viaţa în pericol zilnic. Zeci de indicatoare din Capitală sunt ascunse de crengi şi vegetaţie