Antena Meniu Search
x

Care sunt soluţiile pentru eliminarea haosului din taximetrie (Video)

Taximetria din ţara noastră se zbate într-un mare haos. Asta ca să nu mai discutăm despre şoferii aflaţi în ilegalitate. La nivel naţional, există 35 de mii de taximetre, însă numai pentru 10 mii dintre ele există licenţă.

De Redactia Observator la 11.06.2019, 17:44
Vezi și

Taximetria din ţara noastră se zbate într-un mare haos. Asta ca să nu mai discutăm despre şoferii aflaţi în ilegalitate. La nivel naţional, există 35 de mii de taximetre, însă numai pentru 10 mii dintre ele există licenţă. Şi nu doar serviciile de ride-sharing. Ci şi şoferii aflaţi în celebrele maşini galbene. Există şi o soluţie: acordarea mai multor autorizaţii. Ceea ce nu este imposibil, având în vedere că legea taximetriei nu a mai fost modificată de 16 ani.

În prezent pot fi eliberate doar 4 licenţe de taximetrie la 1000 de locuitori. Iar asta dus la o Capitală invadată de taximetrişti ilegali. 25.000. O parte sunt şoferi cu autorizaţii obţinute în judeţul Ilfov, care nu au voie să facă taximetrie în Bucureşti, dar şi şoferi Uber, Bolt sau Clever. Soluţii sunt, şi au fost propuse Guvernului.

Taximetrist: Sunt ore dimineaţa, seara, când nu facem faţă la comenzi. Este şi motivul pentru care au apărut serviciile de ride sharing.

Şi şoferii Uber spun că problema s-ar rezolva dacă s-ar acorda mai multe autorizaţii.

Şofer UBER: Autorizaţii pe Bucureşti nu mai sunt, le-au luat şmecherii. Cei din împrejurimi le-au luat tot aşa. Nu se mai pot da.

Guvernul promite de două luni că va rezolva problema companiilor de ridesharing. Reprezentanţii taximetriştilor spun că ar trebui o singură lege pentru toată lumea.

Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR: Ori noi ca ei, ori ei ca noi. Pentru că nu poţi face două cadre legale pentru aceeaşi activitate.

Legea taximetriei nu a mai fost modificată din 2003. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri Auto » Care sunt soluţiile pentru eliminarea haosului din taximetrie (Video)