Antena Meniu Search
x

Străzile cu cele mai multe accidente din București

58 de persoane şi-au pierdut viaţa, anul trecut, în accidente rutiere petrecute în Bucureşti. Iar aproape 700 au fost rănite grav. În încercarea de a face oraşul mai sigur, Poliţia Rutieră organizează, periodic, razii în trafic.

de Alexandra Duminică

la 03.10.2020, 09:36

Vezi și
  • Calea Plevnei cu Ştirbei Vodă este un punct vulnerabil în Sectorul 1.
  • În Sectorul trei, intersecţiile periculoase sunt Camil Ressu cu Odobeşti şi Splaiul Unirii cu Nicolae Grigorescu.

Şi nu la întâmplare. Sunt bulevarde şi intersecţii, în Capitală, care par predispuse la accidente. Care este harta celor mai riscante zone din Bucureşti, aflaţi din materialul video de mai sus.

Bucureşti. Oraşul în care atât şoferii, cât şi pietonii par a fi într-o goană continuă. Şi dispuşi să îşi asume riscuri doar pentru a scurta timpul de deplasare cu câteva secunde.

Doar anul tercut, în Capitală s-au înregistrat 690 de accidente grave. Bilanţul: 58 de morţi, 657 de persoane rănite grav şi 123 rănite uşor. Principalele cauze: pietonii care au traversat prin loc nepermis sau şoferii care nu au acordat prioritate. 

Viteza este o altă cauză majoră a  accidentelor dese din capitală. Poliţiştii organizează acţiuni menite să-i facă pe şoferi să se gândească de două ori înainte de a apăsa pedala de acceleraţie prea tare.

Claudiu Costea, brigada rutieră: Reducerea numărului de accidente constituie o prioritate pentru instituţia noastră.

Bulevardul Iuliu Maniu este artera unde se înregistrează, de regulă, cele mai multe accidente. Regulile de circulaţie sunt încălcate, frecvent, şi pe Splaiul Unirii.

Datele Poliţiei Rutiere arată că există şi intersecţii predispuse la accidente grave. 

Calea Plevnei cu Ştirbei Vodă este un punct vulnerabil în Sectorul 1. În Sectorul trei, intersecţiile periculoase sunt Camil Ressu cu Odobeşti şi Splaiul Unirii cu Nicolae Grigorescu. În Sectorul 4, Şoseaua Olteniţei este predispusă la accidente în zona Constantin Brâncoveanu.

În Sectorul 5, pericolul apare la intersecţia Alexandriei cu Antiaeriană. Dar cea mai periculoasă intersecţie este în sectorul 6, în zona Braşov - Drumul Taberei.

Claudiu Costea, brigada rutieră: Brigada Rutieră acţionează cu poliţişti în fiecare intersecţie, în special pe arterele criminogene pentru reducerea riscului rutier. Sunt desfăşurate acţiuni pentru combaterea regimului legal de viteză, pentru traversarea neregulamentară.

Noaptea trecută, poliţiştii au verificat, în principal, starea tehnică a vehiculelor. Un tânăr motociclist a fost găsit cu toba modificată ilegal.

Potrivit Poliţiei Rutiere, majoritatea accidentelor din Bucureşti au loc în intervalul 12.00 - 19.00. Ziua cu cea mai mare medie de accidente este miercurea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Auto » Străzile cu cele mai multe accidente din București