Străzile cu cele mai multe accidente din București

De Alexandra Duminică.
Publicat: 03.10.2020, 08:11.
Actualizat: 03.10.2020, 09:36

58 de persoane şi-au pierdut viaţa, anul trecut, în accidente rutiere petrecute în Bucureşti. Iar aproape 700 au fost rănite grav. În încercarea de a face oraşul mai sigur, Poliţia Rutieră organizează, periodic, razii în trafic.

Şi nu la întâmplare. Sunt bulevarde şi intersecţii, în Capitală, care par predispuse la accidente. Care este harta celor mai riscante zone din Bucureşti, aflaţi din materialul video de mai sus.

Bucureşti. Oraşul în care atât şoferii, cât şi pietonii par a fi într-o goană continuă. Şi dispuşi să îşi asume riscuri doar pentru a scurta timpul de deplasare cu câteva secunde.

Doar anul tercut, în Capitală s-au înregistrat 690 de accidente grave. Bilanţul: 58 de morţi, 657 de persoane rănite grav şi 123 rănite uşor. Principalele cauze: pietonii care au traversat prin loc nepermis sau şoferii care nu au acordat prioritate.

Viteza este o altă cauză majoră a accidentelor dese din capitală. Poliţiştii organizează acţiuni menite să-i facă pe şoferi să se gândească de două ori înainte de a apăsa pedala de acceleraţie prea tare.

Claudiu Costea, brigada rutieră: Reducerea numărului de accidente constituie o prioritate pentru instituţia noastră.

Bulevardul Iuliu Maniu este artera unde se înregistrează, de regulă, cele mai multe accidente. Regulile de circulaţie sunt încălcate, frecvent, şi pe Splaiul Unirii.

Datele Poliţiei Rutiere arată că există şi intersecţii predispuse la accidente grave.

Calea Plevnei cu Ştirbei Vodă este un punct vulnerabil în Sectorul 1. În Sectorul trei, intersecţiile periculoase sunt Camil Ressu cu Odobeşti şi Splaiul Unirii cu Nicolae Grigorescu. În Sectorul 4, Şoseaua Olteniţei este predispusă la accidente în zona Constantin Brâncoveanu.

În Sectorul 5, pericolul apare la intersecţia Alexandriei cu Antiaeriană. Dar cea mai periculoasă intersecţie este în sectorul 6, în zona Braşov - Drumul Taberei.

Claudiu Costea, brigada rutieră: Brigada Rutieră acţionează cu poliţişti în fiecare intersecţie, în special pe arterele criminogene pentru reducerea riscului rutier. Sunt desfăşurate acţiuni pentru combaterea regimului legal de viteză, pentru traversarea neregulamentară.

Noaptea trecută, poliţiştii au verificat, în principal, starea tehnică a vehiculelor. Un tânăr motociclist a fost găsit cu toba modificată ilegal.

Potrivit Poliţiei Rutiere, majoritatea accidentelor din Bucureşti au loc în intervalul 12.00 - 19.00. Ziua cu cea mai mare medie de accidente este miercurea.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
Social • ieri la 22:45
Foto
Centrul Vechi ar putea deveni istorie. Zeci de terase s-ar putea închide, după noile decizii luate în Consiliul General
recomandari pe a1.ro
Au doborât recordul pentru cea mai mare familie. Câți copii are familia și cât de mult costă doar mâncarea lor
Social • ieri la 17:29
Foto
Roata panoramică din Constanţa devine istorie

Top știri

Animație: Cum s-a petrecut accidentul în care a murit tânărul polițist Ionuţ Negrilă. Motocicleta s-a rupt în două
1
Eveniment • ieri la 19:11

Nesăbuinţa cu care s-a avântat în trafic l-a costat viaţa pe Ionuț Negrilă, un tânăr poliţist-motociclist. Avea viteză și, foarte posibil, făcea întrecere cu un alt motociclist, tot poliţist. Ambii erau în timpul liber.

PARTENERI
Cu ce probleme se confruntă Adela Popescu, însărcinată în 20 de săptămâni: ”Perioadă dificilă, analize de sânge, ecografii”
spynews.ro
Dezvăluiri incredibile! „Eu știu foarte mulți politicieni care...”
gandul.ro
Dezvăluiri uluitoare: fiul lui Ilie Dumitrescu vindea cocaină amestecată cu Paracetamol și fura la cântar!
prosport.ro
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste ce a dat un țăran când își săpa liniștit grădina
redactia.ro
Horoscopul zilei de 28 februarie 2021. Peștii trebuie să se preocupe de propria persoană. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
În ciuda speculațiilor, Leticia Calderon devăluie că relația dintre copiii ei și tatăl lor este una foarte strânsă
tvhappy.ro
O mai știi pe Nadine? Ce viață chinuită a avut. Uite ce a ajuns să facă ACUM
libertatea.ro
Fiica lui Andrei Vochin despre relația cu Ilie Dumitrescu: „A fost o greșeală față de tatăl meu. L-a deranjat”
GSP
Acuzat de minciună de George Simion, Gigi Becali a reacţionat dur: "E prea mic!" Dezvăluiri incredibile: "I-am dat şi soţiei lui un birou, că ea e nu ştiu ce pictoriţă!"
as.ro
ULTIMELE ȘTIRI
CITEȘTE PE A1.ro
Relația care a nedumerit Internetul. Cum reușesc 3 tineri ”foarte îndrăgostiți” să formeze un ”cuplu” cu 2 femei și un bărbat
A1.RO
Creatura ciudată găsită de un pescar a pus pe jar internetul. Ce este vietatea din imagine și de ce vor toți să o cumpere
A1.RO

TV

Te cunosc de undeva, azi, ora 20:00 pe Antena 1: Emoţii la cote înalte
TV • la 08:21
Video

Te cunosc de undeva, azi, ora 20:00 pe Antena 1: Emoţii la cote înalte

Emoţii la cote înalte în cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbăta aceasta, de la 20:00, la Antena 1. Sub...