Antena Meniu Search
x

Model Y, noul SUV de la Tesla. Prețul pornește de la 35.000 de euro

Tesla a lansat un nou SUV, denumit Model Y, a doua mașină electică ce va fi produsă în masă. Compania condusă de Elon Musk a prezentat autoturismul la un eveniment auto din Los Angeles, Statele Unite.

de Redactia Observator

la 15.03.2019, 11:21

Model Y
Model Y, a doua mașină produsă în masă de Tesla - Tesla via Twitter

Tesla a lansat un nou SUV, denumit Model Y, a doua mașină electică ce va fi produsă în masă. Compania condusă de Elon Musk a prezentat autoturismul la un eveniment auto din Los Angeles, Statele Unite.

SUV, care va fi disponibil din 2021/2022, va costa peste 60.000 de euro, în varianta completă, iar pentru dotările standard clienții vor plăti un preț de aproximativ 35.000. 

Mașina vine după o perioadă grea pentru compania americană, presărată cu probleme de producție și numeroase litigii în instanță pentru CEO-ul Elon Musk.

Acesta a decris Model Y ca fiind parte a unui plan de a ajunge la o clientelă cât mai mare, după succesul înregistrat de Model 3.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Noul SUV va avea o autonomie de 482 de kilometri, în varianta cea mai scumpă, și de 370 pentru versiunea standard. Viteza maximă va fi de 210 kilometri pe oră, iar accelerația de la 0 la 100 km/h de 5.9 secunde.

Mai mult de 400.000 de oameni s-au înscris pe liste pentru a obține autoturismul.

An greu pentru Tesla

2018 a fost un an dificil pentru compania americană. Un tweet despre intenția de a scoate Tesla de pe bursă s-a lăsat cu procese și o prăbușire a acțiunilor, iar în ianuarie 2019 firma a anunțat că va tăia aproximativ 3.000 de job-uri.

De asemenea, un număr mare de reprezentanțe vor fi desființate.

"Am simțit că îmbătrânesc cinci an într-unul singur. A fost, sincer, foarte intens", a spus Musk.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri Auto » Model Y, noul SUV de la Tesla. Prețul pornește de la 35.000 de euro