Antena Meniu Search
x

Spectacol pe Transalpina, la Campionatul Naţional de Viteză în Coastă

Maşini puternice şi adrenalină pe cel mai înalt drum din România! Totul s-a petrecut cu ocazia Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, din acest weekend. O sută de piloţi profesionişti s-au alinitat la start. De la bătrana Dacie şi până la Ferrari, maşinile au făcut spectacol de zile mari pe Transalpina.

de Redactia Observator

la 21.09.2020, 11:29

Vezi și
  • Mașini modificate și cai putere la Campionatul Naţional de Viteză în Coastă
  • Piloții au făcut spectacol pe Transalpina

Drifturile controlate au făcut senazaţie pe cel mai înalt drum din ţară. Nu degeaba etapa de pe Transalpina este considerată cea mai spectaculoasă din campionat.

Bogdan Cuzma, pilot: E destul de spectaculos, ne place traseul, e de viteză, tehnic, are puţin din fiecare.

Transalpina s-a transformat într-o uriaşă pistă de raliu, iar dintre piloţii iscusiţi nu putea lipsi nici Dani Oţil. Este pentru a patra oară la Rânca, iar traseul este unul de suflet pentru el.

Dani Oţil: Rânca are mai multe locuri în sufletul meu. Una din primele etape pe care le-am făcut vreodată, primul incident, cu un Clio, am virajul meu aici, îmi poartă numele.

Cu maşini modificate special pentru astfel de competiţii, cu mulţi cai putere ascunşi sub capote, piloţii au captat cu uşurinţă atenţia spectatorilor.

Radu Moise, pilot: Are 465 de cai, aspirat, fără turbo, fără compresor, fără nimic. Îmi place la nebunie.

Valentin are 69 de ani şi a reuşit o performanţă unică. Printre maşinile de sute de mii de euro, a reuşit să fie vedeta traseului cu bătrâna sa. Dacie.

Valentin Nemţanu, pilot: Sunt singura maşină din concurs cu motorul şi carburaţia exact aceea fabricată în februarie 89 la Dacia. Din cei 90 de concurenţi la start, sunt cu nişte ponei sub capotă faţă de armăsarii lor.

Serpentinele şi pantele abrupte au convins un număr record de piloţi să se înscrie în competiţie.

Norris Măgeanu, preşedintele FRAS: Am avut 94 de maşini plus cei care au venit în deschidere, plus câteva maşini care au făcut show. Cred că ne-am apropiat de 100, un record cu atât mai mult de apreciat pentru că este în perioada asta dificilă în care nu ne aşteptam să avem mulţi sportivi la start.

Un weekend plin de adrenalină va fi şi săptămâna viitoare în Pasul Urdele, la 2.145 de metri altitudine, tot pe Transalpina. Acolo va avea loc finala Campionatului de Drift. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Auto » Spectacol pe Transalpina, la Campionatul Naţional de Viteză în Coastă