Antena Meniu Search
x
LIVE

Vremea caldă de afară umple service-urile auto

Vremea caldă de afară umple, culmea, service-urile auto. Cei mai harnici dintre şoferi stau cu orele la cozi ca să-şi monteze anvelopele de iarnă. Oamenilor le e teamă de aglomeraţia care se anunţă în perioadele următoare şi de faptul că oricând afară ar putea să ningă.

De Redactia Observator la 05.11.2019, 12:09
Vezi și

Vremea caldă de afară umple, culmea, service-urile auto. Cei mai harnici dintre şoferi stau cu orele la cozi ca să-şi monteze anvelopele de iarnă. Oamenilor le e teamă de aglomeraţia care se anunţă în perioadele următoare şi de faptul că oricând afară ar putea să ningă. Cei prinşi că circulă pe drumuri înzăpezite fără cauciucuri de iarnă riscă amenzi de până la trei mii de lei.

În ciuda celor 25 de grade Celsius, cât s-au înregistrat ieri la prânz în Capitală, vulcanizările din oraş n-au dus lipsă de clienţi, care se uită mai degrabă în calendare decât la termometre.

În Bucureşti, schimbatul anvelopelor de vară cu cele de iarnă costă 50 - 160 lei între 60 şi 150 de lei. Preţurile au crescut în ultimele patru zile, de când şi cererea a explodat.

Alexandru Roşu, manager service auto: În ultima perioadă, avem o creştere a cererii cu 50-60%. În acest moment, timpul de aşteptare este undeva la 4-5 ore.

Anvelopele de iarnă trebuie folosite în acest sezon pentru că sunt suficient de moi şi la temperaturi de minus 30 de grade Celsius.

Aşa este gândit compusul chimic din acestea, în timp ce anvelopele de vară devin tari ca piatra la temperaturi scăzute şi alunecă pe gheaţă.

Bogdan Marinescu, mecanic auto: Ca să ne asigurăm că o anvelopă este, întradevări, pentru anotimpul rece avem un semn: de obicei, e un fulg de nea într-un triunghi. Şi avem şi inscripţia: M plus S, adică noroi plus zăpadă.

Soluţii sunt şi pentru cei care n-au unde să-şi depoziteze cauciucurile de vară. În Bucureşti, există şapte hoteluri de anvelope.

Pentru cei cei care locuim la oraş şi nu avem unde să ne lăsăm anvelopele, venim cu ele la un astfel de "hotel". Timp de un an, pentru 200 de lei, aici rămân.

Codul rutier prevede amenzi de până la trei mii de lei şi reţinerea certificatului de înmatriculare pentru şoferii prinşi că circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, polei sau gheaţă fără anvelope de iarnă montate pe maşină.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri Auto » Vremea caldă de afară umple service-urile auto