Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Adrian Câciu, despre voucherele pentru energie: Nu avem surse financiare din perspectivă europeană

Nu avem surse financiare din perspectivă europeană, a declarat miercuri ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene Adrian Câciu, referitor la voucherele pentru energie.

de Redactia Observator

la 11.09.2024 , 22:32

Adrian Câciu, despre voucherele pentru energie: Nu avem surse financiare din perspectivă europeană

„În ceea ce privește voucherele de energie, ele erau finanțate din exercițiul financiar 2014-2020, a fost o modificare pe care am agreat-o cu Comisia Europeană, având în vedere situația din 2022 și 202. Pentru 2025 avem partea de ajutor de încălzire și legislația, pe care o gestionează ministerul Energiei și Ministerul Muncii, astfel încât persoanele vulnerabile să poată să aibă un sprijin pentru a trece cu iarnă. (...) Nu avem surse financiare din perspectivă europeană, pentru că nu pot să mă refer la alte surse de finanțare. V-am spus deja despre cele existente din bugetul de stat, Ministerul Muncii și Ministerul Energiei, pe fonduri europene la acest moment nu au fost discuții cu privire la un astfel de tip de sprijin pentru exercițiul 2021-2027”, a declarat Adrian Câciu la finalul ședinței de Guvern, potrivit Mediafax.

2,6 milioane de români vor primi o nouă tranșă de 250 de lei

El a anunțat că în luna octombrie peste 2,6 milioane de cetățeni vor primi o nouă tranșă de 250 de lei din voucherele pentru alimente.

Articolul continuă după reclamă

De asemenea, ministrul a spus că în octombrie vor fi acordate și primele didactice.

„Pentru prima didactică din luna octombrie deja am semnat ordinul de ministru , așteptăm finalul lunii septembrie să ne vină listele cu beneficiarii de la Ministerul Educației. Prima didactică se va acorda în același cuantum ca și anul trecut, 1.500 de lei, precum și prima pentru personalul nedidactic în valoare de 500 de lei. La finalul lunii octombrie beneficiarii din sistemul de educație vor primi aceste sume”, a declarat Câciu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri economice » Adrian Câciu, despre voucherele pentru energie: Nu avem surse financiare din perspectivă europeană