Antena Meniu Search
x

Video Afacere inedită în Gorj: crescătorie de râme de California. Investiţia e minimă, iar profitul se observă imediat

Un tânăr din judeţul Gorj a pus bazele unei afaceri pe cât de inedite, pe atât de prospere: creşte râme care produc biohumus, un fertilizant natural la mare căutare în agricultura ecologică. Bărbatul a început cu două familii de râme şi a ajuns acum să crească milioane de exemplare.

Alin Stan
de Alin Stan

la 18.03.2022, 18:14

Vezi și

Daniel Pasăre este din localitatea Leleşti şi a fost, până acum cinci ani, manager la o multinaţională. Bărbatul a decis să renunţe la jobul de corporatist şi s-a reprofilat: a început să crească râme care produc un fertilizant natural folosit de fermieri în agricultura BIO. "Producem îngrăsământul ecologic cu ajutorul hibridului roşu de California. Este un hibrid care este făcut în laborator special pentru distrugerea de gropilor de gunoi, materiilor organice. Şi am achiziţionat două familii la început, acum vreo cinci ani unde le-am pus să producă", spune Daniel Pasăre.

În scurt timp, afacerea a început să meargă ca pe roate, iar banii nu au întârziat să apară. Mulţi cultivatori de legume BIO apelează acum la Daniel. "Am folosit de vreo doi, chiar trei ani de zile. Este un îngrăşământ natural foarte bun, pentru înrădăcinare, absolut pentru toate plantele", a declarat Daniel Deteşan. Pentru a începe o astfel de afacere nu ai nevoie de foarte mulţi bani: o familie de râme de California ajunge la aproximativ 300 de euro. Biohumusul obţinut ulterior se vinde la 2 lei şi 50 de bani kilogramul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri economice » Afacere inedită în Gorj: crescătorie de râme de California. Investiţia e minimă, iar profitul se observă imediat