Antena Meniu Search
x

ANAF anunţă că se pregăteşte de noi angajări. Peste 1.400 de posturi vacante vor fi scoase la concurs începând de anul viitor

ANAF vrea să scoată la concurs anul următor toate cele 1.490 de posturi vacante, a declarat pentru Profit.ro preşedintele instituţiei, Lucian Heiuş, scrie news.ro.

de Redactia Observator

la 04.10.2022, 08:10

Clădire ANAF
ANAF anunţă că se pregăteşte de noi angajări. - Arhivă Observator

Concursurile de recrutare ar putea începe chiar din primul trimestru (intervalul ianuarie-martie), atenţie deosebită urmând să fie acordată deficitului de personal din administraţiile din teritoriu ale Fiscului.

Peste 1.400 de posturi vacante la ANAF

”Avem acum vacante 1.490 de posturi de execuţie şi aş vrea ca la anul, începând chiar din primul trimestru, să le scoatem la concurs pe toate sau cât mai multe dintre acestea. Pentru a funcţiona eficient, ANAF are nevoie de o schemă de personal completă, mai ales că avem unele zone unde deficitele de oameni sunt destul de serioase şi afectează activitatea. Ocuparea posturilor vacante din teritoriu este un punct important al acestor planuri", a afirmat Heiuş, contactat de Profit.ro, potrivit sursei citate.

ANAF a derulat o serie de concursuri în această vară, la care au fost ocupate, potrivit informaţiilor primite de Profit.ro, doar 60% din posturi, mulţi candidaţi fiind respinşi din cauza punctajelor slabe obţinute.

Angajările au avut loc în aparatul central, la regionala Bucureşti şi la direcţia de mari contribuabili (DGAMC), intenţiile de a mai organiza concursuri şi pentru unităţile din teritoriu, în această toamnă, fiind date peste cap de decizia Guvernului de a suspenda angajările la stat, cu unele excepţii, pentru a doua jumătate a anului. În prezent, ANAF are în schemă un maxim de 22.244 posturi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » ANAF anunţă că se pregăteşte de noi angajări. Peste 1.400 de posturi vacante vor fi scoase la concurs începând de anul viitor