Antena Meniu Search
x

Angajaţii ale căror salarii ar putea creşte cu 30%. Proiectul, în dezbatere la Primăria Capitalei

Consiliul General al Capitalei va dezbate în şedinţa de joi un proiect de hotărâre prin care sunt stabilite salariile de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al municipiului, transmite Agerpres

de Redactia Observator

la 28.02.2024, 16:50

Proiectul a primit aviz nefavorabil din partea Comisiei economice a CGMB. Din dezbateri a reieşit că, în cadrul şedinţei de joi a CGMB, vor fi propuse o serie de amendamente, în contextul în care sindicatele nu ar agrea forma actuală a proiectului.

Aangajaţii care s-ar putea bucura de creşteri de 30% la salariu

Directorul executiv al Direcţiei Managementul Resurselor Umane, Geta Drăgoi, a precizat că hotărârea prevede o creştere de aproximativ 5% pentru angajaţii cu studii superioare şi de 30% pentru personalul cu salarii mici (muncitori, îngrijitori şi angajaţi cu studii medii) în ceea ce priveşte salariile de bază din cadrul aparatului de specialitate al primarului general, din cadrul Poliţiei Locale, DGASMB, Direcţiei de Evidenţa Persoanelor, ASSMB, Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, ARCUB, Creart, Administraţiei Străzilor, AFI, Administraţiei Grădinii Zoologice, ALPAB, ASPA sau Proedus.

Cum stă situaţia în cazul instituţiilor de cultură

Situaţia diferă în cazul instituţiilor de cultură, pentru care nu sunt prevăzute aceleaşi creşteri. Geta Drăgoi a explicat că instituţiile de cultură au grile de salarizare prevăzute de Legea 153/2017, iar acestea au beneficiat deja de o creştere de 5% de la 1 ianuarie.

"Pentru aceste instituţii s-a urmărit micşorarea decalajului dintre personalul cu studii superioare salarizat pe Legea 153 şi personalul cu studii superioare salarizat pe grilele administraţiei", a indicat Drăgoi. În baza acestui proiect, creşterea fondului de salarii este estimată la 13 - 15%. Strict pentru angajaţii Primăriei, creşterea ar fi de aproximativ 7%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Angajaţii ale căror salarii ar putea creşte cu 30%. Proiectul, în dezbatere la Primăria Capitalei