Antena Meniu Search
x

Artiștii afectați de pandemie vor primi în continuare bani de la stat. Anunțul făcut de Raluca Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat, joi, că Guvernul a adoptat o OUG pentru acordarea unei indemnizaţii de 41,5 % din câştigul salarial mediu brut artiştilor din domeniile încă afectate de pandemie.

de Redactia Observator

la 03.06.2021, 16:41

Ministrul Muncii Raluca Turcan
Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Raluca Turcan - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta (arhivă)

”Prin Ordonanţa de urgenţă adoptată astăzi în şedinţa de Guvern, artiştii din domeniile încă afectate de limitări vor putea beneficia în continuare de sprijin, prin acordarea unei indemnizaţii de 41,5 % din câştigul salarial mediu brut. Vor beneficia de această indemnizaţie persoanele care au realizat venituri din contracte de drepturi de autor sprijinite prin măsura şomajului tehnic (75% din câştigul salarial mediu brut), măsură care îşi încetează aplicarea de la 1 iunie 2021 ca urmare a reluării activităţilor culturale şi artistice”, a scris, joi, pe Facebook, Raluca Turcan.

Artiștii vor semna o declarație pe propria răspundere

Aceasta a precizat că măsura, de care ar putea beneficia un număr de 5 500 de artişti, se va aplica începând din această lună, pe toată durata stării de alertă şi 3 luni după încetarea ei. ”Indemnizaţia de 41,5% se acordă numai în cazul reducerii timpului de muncă şi/sau a veniturilor, fiind necesară depunerea unei cereri însoţită de o declaraţie pe propria răspundere”, a mai transmis ministrul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Artiștii afectați de pandemie vor primi în continuare bani de la stat. Anunțul făcut de Raluca Turcan