Meniu
Search
x

Artiștii afectați de pandemie vor primi în continuare bani de la stat. Anunțul făcut de Raluca Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat, joi, că Guvernul a adoptat o OUG pentru acordarea unei indemnizaţii de 41,5 % din câştigul salarial mediu brut artiştilor din domeniile încă afectate de pandemie.

De Redactia Observator la 03.06.2021, 16:41

”Prin Ordonanţa de urgenţă adoptată astăzi în şedinţa de Guvern, artiştii din domeniile încă afectate de limitări vor putea beneficia în continuare de sprijin, prin acordarea unei indemnizaţii de 41,5 % din câştigul salarial mediu brut. Vor beneficia de această indemnizaţie persoanele care au realizat venituri din contracte de drepturi de autor sprijinite prin măsura şomajului tehnic (75% din câştigul salarial mediu brut), măsură care îşi încetează aplicarea de la 1 iunie 2021 ca urmare a reluării activităţilor culturale şi artistice”, a scris, joi, pe Facebook, Raluca Turcan.

Artiștii vor semna o declarație pe propria răspundere

Aceasta a precizat că măsura, de care ar putea beneficia un număr de 5 500 de artişti, se va aplica începând din această lună, pe toată durata stării de alertă şi 3 luni după încetarea ei. ”Indemnizaţia de 41,5% se acordă numai în cazul reducerii timpului de muncă şi/sau a veniturilor, fiind necesară depunerea unei cereri însoţită de o declaraţie pe propria răspundere”, a mai transmis ministrul.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Artiștii afectați de pandemie vor primi în continuare bani de la stat. Anunțul făcut de Raluca Turcan