Antena Meniu Search
x

Avertisment pentru românii cu RATE la bănci: Creșterea ROBOR este un semnal al crizei ce va veni

Creșterea indicelui ROBOR la trei luni este un semnal al crizei ce va veni, crede analistul Radu Soviani, care critică decizia BNR de a controla cursul valutar.

Creșterea indicelui ROBOR la trei luni este un semnal al crizei ce va veni, crede analistul Radu Soviani, care critică decizia BNR de a controla cursul valutar.

"Creșterea indicelui ROBOR indică o foame de bani. Este un semn al crizei. Creșterea ROBOR la 1, 58%, în mai puțin de două săptămâni, este este fantastic de mult, indiferent câte explicatii ne-ar da Banca Națională. Aici e vorba de o creștere a ratelor cu câteva mii de lei pe an", a declarat Radu Soviani pentru Antena 1.

Analistul crede că BNR și Guvernul încearcă să ascundă situația gravă: "BNR nu vrea să spună că deficitul este tot mai adânc, iar măsurile primitive, precum supraaaciza, nu fac decât sa adâncească situația de criză".

Referitor la creșterea cursului leului, Soviani crede că BNR a cheltuit degeaba un miliard din rezerva națională, pentru a ține cursul sub 4, 6 lei.

Banca Națională forțeaza leul să rămână sub 4, 6 lei. "Foamea de bani contribuie și la creșterii indicelui ROBOR. În ultimele 4 luni, BNR banca a cheltuit un miliard din rezervă pentru a tine cursul sub 4, 6. Este vorba despre un miliard pierdut. Cursul se va duce acolo unde prevede piața. Guvernul inventează creșteri, pentru a justifica cheltuielile, pe de o parte, pierde populația prin scumpirea leilor și din deprecierea leului față de euro", crede Soviani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Avertisment pentru românii cu RATE la bănci: Creșterea ROBOR este un semnal al crizei ce va veni