Antena Meniu Search
x

Basescu cere reexaminarea acordului cu Rompetrol

Presedintele Traian Basescu solicita reexaminarea legii privind aprobarea Memorandumului de intelegere incheiat intre statul roman si Rompetrol, in sensul respingerii acestei legi

Traian Basescu nu a promulgat legea privind Memorandumul de intelegere dintre statul roman si The Rompetrol Group N.V., retrimitand-o spre reexaminare Parlamentului, argumentand ca o decizie care era de competenta guvernului a fost luata de Parlament. Guvernul a aprobat, prin proiect de lege, pe 8 mai, Memorandumul de Intelegere dintre statul roman si The Rompetrol Group N.V. (TRG),Acesta a fost semnat la Bucuresti, la 15 februarie. "Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat marti, 2 iulie anul curent., cererea de reexaminare a Legii privind aprobarea Memorandumului de intelegere incheiat intre statul roman si The Rompetrol Group N.V. semnat la Bucuresti la 15 februarie 2013, pe care a trimis-o Parlamentului Romaniei, in temeiul Articolului 77 alineatul (2) din Constitutia Romaniei", precizeaza un comunicat de presa.

In scrisoarea privind reexaminarea trimisa de seful statului catre Vasile Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, prin care solicita respingerea acestei legi, se arata ca cele doua parti semnatare isi asuma un angajament de cumparare din partea The Rompetrol Group N.V. a unui pachet minoritar de actiuni reprezentand 26,6959% din capitalul social al Rompetrol Rafinare S.A., detinut in prezent de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) in schimbul a 200 de milioane dolari SUA.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Basescu cere reexaminarea acordului cu Rompetrol