Antena Meniu Search
x

Benzina, tot mai scumpă de la o săptămână la alta. Unde găsim cei mai ieftini carburanţi

Bugetul de vacanţă variază în funcţie de zona în care se face alimentarea cu benzină sau cu motorină.

Vezi și

Românii care îşi petrec concediul în ţară, pleacă la drum cu maşina personală. Este mai ieftin, cred mulţi dintre ei, şi ai şi libertate de mişcare. Bugetul de vacanţă variază în funcţie de zona în care se face alimentarea cu benzină sau cu motorină.

În Constanţa, carburanţii sunt printre cei mai ieftini din ţară. Un plin de motorină costă aici 273 de lei, cu 10 lei mai puţin decât în Capitală.

În ţară, mai alimentăm ieftin în Teleorman, unde benzina costă 5 lei şi 38 de bani, iar motorina - 5 lei 48, dar şi în Dâmboviţa, unde preţurile sunt similare. 

La polul opus, carburanţii se vând scump în Brăila. Cu 5 lei 60 benzina şi 5 lei 73 motorina. Iar în Sibiu şi Braşov, motorina costă 5 lei şi 74 de bani. 

La Cluj, motorina costă cu 20 de bani mai mult decât la malul mării: 5 lei şi 66 de bani. Acolo, diferenţa de preţ se simte şi în cazul altor produse.

În Capitală, preţul e undeva la mijloc. Benzina costă 5 lei şi 44 de bani, iar motorina - 5 lei şi 65 de bani litrul.

Faţă de anul trecut, benzina s-a scumpit cu 20%. Asta înseamnă că la un plin plătim acum cu 46 de lei în plus. Ceva mai mult, cu 23%, s-a scumpit motorina. Aşadar, la un plin plătim acum cu 52 de lei mai mult faţă de anul trecut.

Numai în primele cinci luni ale anului, preţul benzinei a urcat cu 11,8%. Este cea mai mare creştere de preţ din întreaga Europă. Dintre europeni, bulgarii şi polonezii se bucură de cei mai ieftini carburanţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Benzina, tot mai scumpă de la o săptămână la alta. Unde găsim cei mai ieftini carburanţi