Antena Meniu Search
x

Bitcoin în 2019. Tendințele estimate de specialiști pentru noul an

Care va fi pretul Bitcoin in 2019? Ne putem astepta la o stabilizare a pretului sau valoarea monedei virtuale va continua sa fluctueze? Deja multi analisti financiari s-au lansat in predictii pentru noul an, iar estimarile in privinta pretului Bitcoin sunt chiar optimiste.

Monedă Bitcoin
Tendințele Bitcoin în 2019

Care va fi pretul Bitcoin in 2019? Ne putem astepta la o stabilizare a pretului sau valoarea monedei virtuale va continua sa fluctueze? Deja multi analisti financiari s-au lansat in predictii pentru noul an, iar estimarile in privinta pretului Bitcoin sunt chiar optimiste.

Sa stii din timp care va fi cursul de schimb Bitcoin in 2019 este extrem de util, pentru ca iti permite sa planifici investitii in aceasta criptomoneda si sa obtii un profit maxim din partea acestora.

Bitcoin, prima criptomoneda cu raspandire larga, a inregistrat un boom pana la finalul lui 2017, cand atinsese valoarea de 19.500 dolari, ceea ce i-a facut chiar si pe cei pentru care moneda virtuala nu prezenta niciun interes sa se gandeasca sa investeasca in ea. Expertii anuntau un viitor de aur pentru criptomoneda, asigurand pe toata lumea de cresterea pretului Bitcoin si chiar recunoasterea criptomonedelor in diferite tari.

Doar ca atunci cand frenezia s-a calmat, s-au inregistrat scaderi dramatice de pret, in februarie 2018 scazand sub 7.000 de dolari, pentru ca in decembrie 2018 pretul Bitcoin sa ajunga in jurul valorii de 4.000 de dolari.

In vreme ce Bitcoin poate dobandi stabilitate pe termen scurt, va fi nevoie de un efort urias pe termen lung pentru ca moneda virtuala sa ajunga din nou la nivelul maxim de aproape 20.000 de dolari.

Ce viitor are, asadar, moneda Bitcoin? Predictia potrivit careia isi va redobandi pozitia dominanta este sustinuta de complexitatea din ce in ce mai mare de monede virtuale.

Boris Hristov, unul dintre cei mai importanti analisti Bitcoin, sustine ca moneda virtuala isi va recastiga legitimitatea si calmul daca investitorii institutionali vor intra pe piata. Cu toate acestea, deoarece majoritatea acestor investitori nu sunt dispusi sa preia riscurile financiare legate de tranzactionarea criptomonedelor, nu doresc sa se implice pe piata.

Sonny Singh, responsabilul comercial al Bitpay, o companie de procesare a platilor Bitcoin, sustine ca 20.000 de dolari este o tinta rezonabila pentru pretul tranzactionarii Bitcoin pana la sfarsitul anului 2019. Singh estimeaza ca Bitcoin va urca pana la 20.000 de dolari si nu va mai scadea sub 15.000 de dolari dupa aceasta.

"In 2019 vor aparea noi jucatori in industrie. Nu vom vedea o schimbare rapida, insa pana la sfarsitul semestrului 2, Bitcoin va deveni o marfa viabila", a declarat Sonny Singh, citat de chepicap.com.

Evident, exista si analisti pesimisti, care previzioneaza declinul pietei criptomonedelor si, implicit, scaderea pretului Bitcoin. Multi sunt de parere ca e nevoie de inca 10 ani pentru ca pretul monedei Bitcoin sa devina stabil. Pentru investitori, insa, este important sa faca propriul lor studiu de piata atunci cand decid daca investesc sau nu in Bitcoin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Bitcoin în 2019. Tendințele estimate de specialiști pentru noul an