Antena Meniu Search
x

Căderi masive la Bursa din București, după măsurile anunțate de ministrul Finanţelor

Guvernul vrea să introducă taxa pe lăcomie! Băncile vor fi cele afectate de acest nou impozit aplicat profitului uriaş al instituţiilor bancare din ţara noastră. Măsura are deja urmări. În această dimineaţă, după declaraţiile făcute de ministrul Finanţelor, băncile au avut căderi masive.

Vezi și

Guvernul vrea să introducă taxa pe lăcomie! Băncile vor fi cele afectate de acest nou impozit aplicat profitului uriaş al instituţiilor bancare din ţara noastră. Măsura are deja urmări. În această dimineaţă, după declaraţiile făcute de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, băncile au avut căderi masive la Bursa de Valori Bucureşti.

Miercuri, BVB a deschis în scădere, cu un minus de peste 7%. Bursa a continuat să scadă, scăderea depăşind ulterior pragul de 10%.

În plus, Teodorovici a anunţat că, începând de la 1 ianuarie 2019, va fi impusă o plafonare a preţului la gazele naturale la 68 lei/MWh, o măsură necesară pentru că, spune el, producătorii vând gazele naturale extrase la un preţ de trei ori mai mare decât preţul de producţie. Măsura se va aplica până în 28 februarie 2022, potrivit ministrului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Căderi masive la Bursa din București, după măsurile anunțate de ministrul Finanţelor