Antena Meniu Search
x

Cafeaua de specialitate, proaspăt prăjită și măcinată, câștigă adepți printre români

Cu lapte sau fără! Cu aromă de ciocolată, fructe sau flori. Dar neapărat cu un pahar de apă lângă. Aşa se bea cafeaua de specialitate, spun experţii. Mai ales că românii încep să cunoască şi să prefere cafelele de bună calitate datorită exploziei de cafenele cu specific. Favorită pare să fie cafeaua din Etiopia sau Kenya, dar pe piaţa cafelei au apărut şi sortimente exotice cum sunt cele din Papua Noua Guinee sau Sumatra. 

Vezi și

Cu lapte sau fără! Cu aromă de ciocolată, fructe sau flori. Dar neapărat cu un pahar de apă lângă. Aşa se bea cafeaua de specialitate, spun experţii. Mai ales că românii încep să cunoască şi să prefere cafelele de bună calitate datorită exploziei de cafenele cu specific. Favorită pare să fie cafeaua din Etiopia sau Kenya, dar pe piaţa cafelei au apărut şi sortimente exotice cum sunt cele din Papua Noua Guinee sau Sumatra. 

Majoritatea românilor îşi încep ziua cu o ceaşcă de cafea. Din ce în ce mai mulţi, însă, renunţă la cafeaua la pungă cumpărată din supermarket şi aleg cafele speciale cu o calitate superioară. Sortimentul Arabica este cel mai căutat, indiferent din ce parte a globului este adus.

Cafeaua de specialitate, atent prăjită şi răcită, le dă posibilitatea pasionaţilor să descopere toate aromele zonei în care a crescut bobul din care vor prinde viaţă expresso-urile sau latte-urile.

Specialiştii recomandă consumul cafelei de specialitate în maximum o lună de la prăjire şi în cel mult trei săptămâni de la măcinare. Altfel aromele care fac din cafeaua de specialitate un deliciu dispar, iar ceea ce era iniţial un atu al cafelei devine un viciu. Avantajul cafelei de specialitate este şi faptul că nu se vinde în pachete mai mari de 250 de grame, astfel că aveţi timp să o consumaţi în parametrii, iar excelenţa este garantată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Cafeaua de specialitate, proaspăt prăjită și măcinată, câștigă adepți printre români