Antena Meniu Search
x

Care sunt preţurile la carburanţi astăzi, 11 august 2023. Benzina şi motorina s-au scumpit pentru a noua oară în ultimele două săptămâni

Veşti proaste pentru şoferi! S-au scumpit din nou carburanţii. Pentru a 9 oară, în ultimele două săptămâni. Iar diferenţele de preţ dintre benzină şi motorină sunt tot mai mari de la o zi la alta.   

de Redactia Observator

la 11.08.2023, 10:16

Vezi și

Liderul pieței carburanților a crescut din nou prețurile. De data aceasta a scumpit motorina, cu 3 bani pe litru. Asta în contextul în care în urmă cu două zile, prețul motorinei a crescut cu cinci bani pe litru.

Vorbim altfel de a nouă scumpire care are loc în ultimele două săptămâni. Dacă ne raportăm la luna iulie, pentru un litru de motorină plătit mai mult cu 46 de bani, iar pentru unul de benzină cu 25 de bani. Iar un plin de 50 de litri de motorină ne costa acum cu 23 de lei în plus, iar unul de benzină cu 12,5 lei în plus.

Ne uităm şi la preţurile din Capitală, spre exemplu un litru de benzină se vinde cu preţuri cumprinse între 6,88 lei şi 7,06 lei. Iar un litru de motorina costă între 7.06 lei şi 7,21 lei. Dar există în ţară şi staţii de alimentare unde motorina costă aproape 7,3 lei.

Care ar fi explicaţiile pentru aceste scumpiri? În primul rând vorbim despre un preţ din ce în ce mai ridicat pentru petrol. Iar mai apoi este o perioadă a concediilor, atunci când creşte şi cererea pentru carburant. Cea ce duce automat la preţuri mai mari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Care sunt preţurile la carburanţi astăzi, 11 august 2023. Benzina şi motorina s-au scumpit pentru a noua oară în ultimele două săptămâni