Antena Meniu Search
x

Video Cât au ajuns să coste costumele perfecte pentru serbările copiilor. Alternativa cu care se poate economisi până la 500 de lei

Serbarea de Crăciun dă peste cap bugetele părinţilor. Cei mai fericiţi sunt comercianţii care spun că, în această perioadă, e bătaie pe ţinutele cu tematică de Crăciun. Alternativa mai ieftină la care apelează din ce în ce mai mulţi părinţi rămâne închirierea costumelor. 

de Redactia Observator

la 25.11.2023, 14:11

Vezi și

La doar 4 ani, Maria își alege singură ținuta pentru serbarea de la grădiniță. Rochia și accesoriul pe care le poartă costă 600 de lei.

Bianca Podosu, reporter Observator: Mulți dintre părinți sunt dispuși să cheltuiască mai mulți bani pentru copii decât pentru propria garderobă. Așa ajung să dea chiar și 500 de lei pe o rochie de serbare, pe care copilul o va purta o singură dată.

Bucurie pentru comercianţi

Serbarea de Crăciun nu mai însemnă doar poezii și cântecele tematice spuse Moşului, ci a devenit un eveniment complexe, cu scenete și jocuri de rol. Bucuria copiilor înseamnă profit pentru magazinele tematice. 

Andreea Cojoc, proprietar magazin: Ar ajunge la 600 de lei, cam așa sunt prețurile noastre. Cam așa sunt prețurile noastre, mă refer la rochii la compleuri și așa mai departe, dar cam de aici 270, 320, 390, 600.

Alternativa mai ieftină

Există şi varianta mai economică, cea de a închiria ţinuta pentru serbare. Sumele variază între 50 şi 100 de lei pe zi.

Proprietar magazin închiriere haine: Este o variantă foarte facilă pentru părinţi pentru că nu trebuie să investească în ceva pentru un termen lung. Vor fi solicitări pentru îngeraşi , magi, toată gama din scenetele biblice , spiriduşi.

Studiile arată că numai în primul an de viaţă al copilului, părintele e dispus să cheltuiască până la 50.000 de lei. Un procent important din sum se duce doar pe haine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri economice » Cât au ajuns să coste costumele perfecte pentru serbările copiilor. Alternativa cu care se poate economisi până la 500 de lei