Antena Meniu Search
x

Video Cât câştigă un român pentru o oră de muncă, comparativ cu un muncitor din Luxemburg? Doar bulgarii stau mai prost ca noi

Avem rate şi cheltuieli tot mai mari, dar veniturile au rămas mult în urmă. Ştiaţi că pentru cinci ore de muncă, primim banii pe care îi câştigă un locuitor din Luxemburg într-o singură oră? De fapt, suntem chiar la coada Europei în ceea ce priveşte remuneraţia. Doar bulgarii ne mai întrec. Dar haideţi să vedem să vedem exact cifrele.

de Redactia Observator

la 31.03.2023, 17:25

Vezi și

Potrivit unui studiu Eurostat, cei mai bine plătiţi salariaţi sunt aşadar cei din Luxemburg. Acolo, o oră de muncă se plăteşte, în medie, cu aproape 51 de euro... În schimb, pentru aceeaşi oră, noi nu luăm nici 10 euro. Bulgarii sunt singurii care câştigă chiar mai puţin decât noi. Iată... puţin peste 8 euro costă o oră de muncă la vecinii noştri.

Foarte bine este şi în Danemarca. Angajaţii de acolo sunt plătiţi cu aproape 47 de euro pe oră. Şi iată, şi belgienii câştigă foarte bine - 43 de euro pe oră. În ceea ce priveşte domeniul de activitate, în construcţii se plăteşte cel mai prost în Uniunea Europeană. Media orei atinge suma de 27 euro. Ceva mai bine este în domeniul serviciilor, unde salariul mediu pe oră depăşeşte 30 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Cât câştigă un român pentru o oră de muncă, comparativ cu un muncitor din Luxemburg? Doar bulgarii stau mai prost ca noi