Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Câţi bani reuşesc să pună deoparte românii. În medie, economisesc cât un salariu minim brut

Jumătate dintre românii care pun bani deoparte îşi ţin economiile în bănci digitale, potrivit unui studiu Revolut. În ceea ce priveşte profilul celor care economisesc, cei mai chibzuiţi sunt cei cu vârsta între 35 și 44 de ani, care, în 2023, aveau în cont peste 1.000 de euro. 

de Redactia Observator

la 19.08.2024 , 12:03

Câţi bani reuşesc să pună deoparte românii. În medie, economisesc cât un salariu minim brut
Câţi bani reuşesc să pună deoparte românii. În medie, economisesc cât un salariu minim brut - Shutterstock

În medie, un român a pus deoparte 3.711 lei în Conturi de economii, reprezentând echivalentul unui salariu minim brut la nivel de economie. Totuși, generațiile mai mature (peste 45 de ani) dețin economii mai mari ca sumă medie per utilizator față de generațiile sub 35 de ani. 

Cea mai mare sumă medie economisită a fost înregistrată pentru segmentul de vârstă 35-44 de ani - 5.529 lei. Aceeași categorie de vârstă se află și pe prima poziție, conform datelor interne Revolut, după suma totală economisită (37,73%).

Următoarea categorie de vârstă care este de asemenea preocupată de economisire e reprezentată de segmentul 55-64 de ani, cu o sumă medie economisită de 4.484 RON, în timp ce 5,12% din suma totală a economiilor făcute de clienții români în conturi de economii Revolut este asociată aceleiași categorii de vârstă. După ei, pe poziția a treia, se află generația mai matură, din segmentul 45-54 de ani, cu 4.372 de lei în medie per client (15,85% din valoarea totală a fondurilor din conturile de economii). 

Articolul continuă după reclamă

Generația Z (18-24 de ani) a pus deoparte, în medie, 1.459 de lei, în timp ce sumele economisite de acest segment de vârstă se ridică la 9,75% din fondurile totale economisite. Deși cei mai numeroși deținători de conturi de economii în Revolut sunt clienții din categoria de vârstă 25-34 de ani, după sumele totale economisite, aceștia se află pe poziția a doua cu 30%, în timp ce valoarea medie a economiilor per client, în acest segment, este de 3.612 lei.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri economice » Câţi bani reuşesc să pună deoparte românii. În medie, economisesc cât un salariu minim brut