Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce pensie va avea un român care a muncit 35 de ani pe salariu minim, după recalculare. Sunt creşteri şi de 80%

A început tipărirea deciziilor de recalculare a pensiilor, un moment aşteptat de cele 3 milioane şi jumătate de pensionari care ar trebui să primească bani în plus. Casa de Pensii trimite săptămâna aceasta primele documente către Poşta Română, dar ele vor ajunge la beneficiari cel mai devreme peste o lună.

de Florentina Lazăr

la 16.07.2024 , 17:31

Deciziile de recalculare conţin datele de identificare ale pensionarului, informaţii referitoare la categoria de pensie, dar şi stagiul de cotizare şi noul cuantam al pensiei care va fi primit de la 1 septembrie. Până în acest moment, peste 99% dintre dosarele de pensii au fost deja recalculate, deciziile merg din această săptămână la Poşta Română, iar vârstnicii vor primi aceste documente începând cu data de 15 şi până la data de 31 august.

De la 1 septembrie, peste 3 milioane de pensionari vor primi venituri în plus

De la 1 septembrie, peste 3 milioane de pensionari vor primi venituri în plus. Majorările vor fi de 80% în unele cazuri. Spre exemplu, o persoană care a muncit 35 de ani pe un salariu minim de economie şi primeşte acum o indemnizaţie minimă de 1.300 de lei, ar putea beneficia de o majorare de 80%, cu aproape 700 de lei mai mult.

Vezi și

Pe de altă parte, un milion de pensionari nu vor avea venituri în plus, iar pensia lor va fi "îngheţată" mai mulţi ani. De la 1 septembrie 2024 începe "mica recalculare" şi asta pentru că sporurile, orele suplimentare, al 13-lea salariu, dar şi primele vor fi adăugate în calculul pensiei. Pensionarii trebuie să aducă adeverinţele necesare.

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri economice » Ce pensie va avea un român care a muncit 35 de ani pe salariu minim, după recalculare. Sunt creşteri şi de 80%