Antena Meniu Search
x

Cel mai bătrân angajat din România. Badea Ștefan are carte de muncă la vârsta de 100 de ani

În timp ce unii nu mai ştiu ce să facă pentru a se pensiona cât mai devreme, Badea Ştefan nici nu se gândeşte să se lase de treabă, cu toate că are 100 de ani.

Vezi și

În timp ce unii nu mai ştiu ce să facă pentru a se pensiona cât mai devreme, Badea Ştefan nici nu se gândeşte să se lase de treabă, cu toate că a împlinit recent 100 de ani! Este cel mai bătrân angajat din România, dar asta nu-l împiedică să îngrijească o turmă de oi şi să urce dealurile fără să gâfâie.

Ştefan Gros petrece mare parte de zi inconjurat de prietenii săi necuvântători. Badea Ştefan are 100 de ani şi o lună şi spune că se simte la fel de vioi ca în tinereţe.

Cel mai bătrân angajat din România nu a ştiut vreodată ce înseamnă să nu munceşti. Plus că habar n-are ce înseamnă "confort".

Eu m-am ocupat cu oi de cand am fost mic, in viata mea 100 de ani nu cred ca am dormit in casa. Eu in zapada, foame, paduchi am hranit destui, spune bătrânul.

Iar de patru ani are şi carte de muncă. L-a angajat un om de afaceri din Lupeni, care - dacă tot i-a devenit şef - a insistat să afle şi care este secretul longevităţii ciobanului. 

Emil Părău, angajator:

Eu consider ca a trait asa mult ca a facut ceea ce place, eu le duceam la stana conserve, salam. Am aflat ca el nu manca. 

Într-adevăr, Badea Ştefan nu ştie ce înseamnă mâncarea procesată. Nici nu ar avea cum, atât timp cât s-a hrănit toată viaţa numai cu alimente sănătoase. 

Badea Ştefan este un exemplu şi pentru săteni. El va marca Ziua Naţională a României aşa cum o face dintotdeauna. Împreună cu prietenii lui ciobani. Cu un miel la proţap şi cel mai bun vin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Cel mai bătrân angajat din România. Badea Ștefan are carte de muncă la vârsta de 100 de ani