Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cele mai vizitate oraşe din România de către turiştii străini. Nici românii nu le-au ocolit

Turismul e pe val, şi nu doar pe litoral. Numărul turiştilor care s-au cazat la noi în ţară a crescut cu aproape 2 procente în primele patru luni ale anului. Cei mai mulţi pasionaţi de călătorii vin în Bucureşti şi Braşov.

de Mădălina Iacob

la 08.06.2024 , 14:28

La mare, la munte sau pur şi simplu la pas prin oraşele ţării, în primele patru luni ale anului, numărul de turişti a crescut semnificativ, conform INS. Peste 3,3 milioane de persoane au trecut pragul unui hotel, în perioada ianuarie-aprilie. O creştere de aproape două procente faţă de perioada similară din 2023. 

Dintre cei care s-au cazat în hotelurile de la noi din ţară, peste 80% au fost turişti români şi aproape 20% străini. Chiar şi aşa, interesul străinilor pentru ţara noastră a fost mai mare faţă de anul trecut. 

Cei mai mulţi străini care s-au cazat în România au venit din Italia, Germania şi Marea Britanie. Iar cele mai vizitate zone de la noi au fost Bucureşti, Braşov şi Prahova. 

Vezi și
Mădălina Iacob Like

De la prima transmisiune live, la înâlnirea cu Papa Francisc, funeraliile Reginei Elisabeta a doua, încoronarea regelui Charles şi până la ceremonia luminii sfinte din Ierusalim, meseria de jurnalist mă surprinde şi mă învaţă întotdeauna câte ceva.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri economice » Cele mai vizitate oraşe din România de către turiştii străini. Nici românii nu le-au ocolit