Antena Meniu Search
x

Creditele în euro ar putea fi majorate din nou. Decizia BCE, așteptată în această după-amiază

Veşti deloc îmbucurătoare pentru bugetele noastre. Creditele în euro ar putea fi majorate din nou. Decizia va fi luată astăzi de Banca Centrală Europeană în şedinţa care va stabili noua rată a dobânzii-cheie. Economiştii europeni estimează, de altfel, că împrumuturile în euro vor atinge un cost maxim în luna iulie.

de Redactia Observator

la 15.06.2023, 12:54

Vezi și

Pe de-o parte, unii economiști se așteaptă ca Banca Centrală să majoreze dobânda de referință cu 25 de puncte procentuale, așadar facilitatea de creditare să ajungă la 4,25%. Pe de altă parte sunt economiști care cred că urmează două majorări în acest an.

Se ia această măsură având în vedere că inflația în zona euro este încă ridicată la nivelul de 6% față de ținta propusă de 2%. 

Importante sunt și deciziile pe care le vor lua cei de la Banca Centrală americană în acest an. Reprezentanții instituției au dat de înțeles că ar putea urma alte două majorări în 2023, ceea ce va influența și celelalte piețe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri economice » Creditele în euro ar putea fi majorate din nou. Decizia BCE, așteptată în această după-amiază