Antena Meniu Search
x

Video Cresc contribuţiile la Pilonul II de pensii. Planul este prevăzut în noul program de guvernare

Contribuțiile de la Pilonul II de pensii ar urma să crească, anul viitor de la 3,75% din venitul brut lunar la 4,75%. Planul este prevăzut în noul program de guvernare.

Alin Stan
de Alin Stan

la 28.11.2021, 08:35

Vezi și

Participarea la Pilonul II de pensii este obligatorie în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, fiind vorba despre cei care se angajează pentru prima dată. În cazul în care acest lucru nu se face în primele 4 luni de la angajare, persoana în cauză va fi alocată de Casa de Pensii către unul dintre fonduri.

De asemenea, persoanele cu vârste cuprinse între 35 şi 45 de ani care contribuie deja la sistemul public de pensii, aderarea la Pilonul II este opţională. Practic, Pilonul II înseamnă că o mică parte dintre contribuţiile sociale plătite de români să fie transferate către sistemul de pensii privat. În acest moment, 3,75% din cele 25% din CAS sunt transferate către Pilonul II, iar Guvernul să majoreze această indemnizaţie cu un procent. Până în acest moment, 7 milioane de români beneficiază de Pilonul II de pensii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Cresc contribuţiile la Pilonul II de pensii. Planul este prevăzut în noul program de guvernare