Antena Meniu Search
x

Creşte vârsta de pensionare pentru femeile din România. Excepţii de la regulă

Vârsta de pensionare se va modifica pentru femeile din România. Anunţul a fost făcut miercuri, de ministrul Muncii, Marius Budăi. Astfel, femeile se vor putea pensiona cu patru ani mai târziu decât e prevăzut acum, prin lege. În schimb, există şi o veste bună: unele românce vor putea ieşi la pensie mai devreme, dacă îndeplinesc o anumită condiţie. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 11.05.2022, 13:27

Vezi și

Veşti nu tocmai plăcute, cel puţin pentru angajatele din România. Ministrul Muncii a anunţat recent că vârsta de pensionare în cazul femeilor va creşte. Practic, femeile vor ajunge să se pensioneze la aceeaşi vârsta ca bărbaţii şi anume la 65 de ani. În prezent, femeile ies la pensie la 61 de ani. Pe Observatornews.ro puteţi vedea cum trebuie să arate un dosar de pensionare şi lista documentelor care nu trebuie să vă lipsească.

Femeile care vor ieşi mai devreme la pensie

Creşterea vârstei de pensionare va avea loc gradual, până în 2030, a mai anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi. Există însă şi o veste bună. Pe modelul ţărilor occidentale, Ministerul Muncii are în vedere o lege care prevede că femeile care au avut mai mulţi copii să iasă mai repede la pensie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri economice » Creşte vârsta de pensionare pentru femeile din România. Excepţii de la regulă