Cu cât se vinde acum un kg de carne de porc în viu. Mulţi fac rezervări online pentru a fi siguri că prind un preţ bun
De teama că nu mai prind un porc bun pentru masa de Crăciun, sunt mulţi cei care îşi comandă din timp produsele şi nu oricum, ci pe Internet. Pe internet au apărut deja mai multe anunţuri cu porci de vânzare, iar preţul este chiar unul bun în acest moment. Doar 16 lei pe kilogram în viu.
Anul acesta, porcul pentru Crăciun este la un click distanţă sau la un apel telefonic. Pe reţelele de socializare au început deja să apară ofertele cu porci de vânzare. Preţul este unul destul de accesibil, mai ales dacă se face de pe acum rezervarea, în jur de 16 - 17 lei pe kg în viu.
Producătorii spun că, la cerere, pot chiar să îl tranşeze şi să îl transporte la domiciliul clientului. Oamenii sună, fac o rezervare în funcţie de ceea ce au văzut în fotografiile de pe reţelele de socializare şi apoi, la Crăciun, îşi iau carnea sau porcul, în funcţie de ceea ce au decis să cumpere.
Dacă vorbim şi de tranşat şi transport până acasă, preţul creşte. Producătorii spun că în perioada sărbătorilor, preţul va creşte şi cu 15%. Specialiştii de la DSVSA spun, însă, că trebuie să fim atenţi de unde luăm, că nu este o idee bună să facem astfel de rezervări.
Dacă vrem neapărat să luăm de la producători locali trebuie să ne deplasăm acolo pentru a vedea cu ochii noştri animalul înainte de a cumpăra şi să avem grijă că cea carne are toate analizele făcute.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰