Cum să-ți alegi cea mai bună metodă de plată pentru magazinul tău virtual
Atunci când pui pe picioare o afacere și îți creezi propriul tău magazin online, pentru ca acesta să aibă o stabilitate mai mare, poți apela la soluții complete de dezvoltare cu Magento. Devine, însă, foarte importantă alegerea unei metode de plată potrivită pentru piața către care se adresează serviciile tale.
Atunci când pui pe picioare o afacere și îți creezi propriul tău magazin online, pentru ca acesta să aibă o stabilitate mai mare, poți apela la soluții complete de dezvoltare cu Magento. Devine, însă, foarte importantă alegerea unei metode de plată potrivită pentru piața către care se adresează serviciile tale. Având la dispoziție opțiunea de a alege cum vor să plătească pentru produsele pe care le achiziționează de la tine, clienții vor fi mulțumiți și astfel îi vei putea fideliza mult mai repede. Dacă nu știi pentru ce să optezi, ți-am pregătit o listă cu toate metodele de plată din care poți alege pentru a face din afacerea ta online un succes.
Cu cardul de credit sau debit
La nivel mondial, aceasta este metoda preferată de către toți comercianții din mediul online, dar mai ales de către clienți, fiind și cel mai ușor de utilizat. Poți simplifica și mai mult efectuarea plății dacă ai o aplicație pentru magazinul tău online, unde clienții își pot crea conturi în care să salveze datele cardului care sunt cerute la fiecare tranzacție, adică numărul acestuia, data expirării, codul CVV (Card Verification Value), însemnând ultimele trei cifre de pe spatele cardului. Din câteva click-uri, produsele pe care tu le comercializezi pot ajunge la ușa celor care le-au comandat, fără prea multă bătaie de cap.
Prin transfer bancar
Clienții tăi care fac Internet banking pot alege să folosească această metodă de plată, menționând la finalizarea comenzii de pe site-ul tău numărul contului din care doresc să efectueze transferul. Această metodă este una sigură și transparentă pentru ei, pentru că, de fiecare dată când doresc să se folosească de banii pe care îi au în cont, aceștia trebuie să se autentifice și să își dea acordul pentru plată.
Folosind un E-wallet
Altfel cunoscut și sub numele de portofel electronic, acest tip de plată se adresează și celor care sunt fanii tehnologiei care utilizează NFC, adică Near Field Communication. Poți păstra o bază de date a clienților tăi, împreună cu datele lor personale și fondurile pe care aceștia le au la dispoziție pentru cumpărăturile efectuate pe site-ul tău.
Carduri prepaid
Dacă nu recunoști această denumire, s-ar putea să fii mai familiarizat cu termenul de voucher, pe care clienții tăi îl pot plăti anterior cumpărăturilor efectuate în mediul online, ca mai apoi, în perioada impusă de termenul de valabilitate al voucherului, aceștia să îl poată cheltui, achiziționând produsele preferate de pe site-ul tău.
Cash
Clienții tăi ar trebui să aibă și opțiunea de a plăti cash pentru serviciile sau produsele pe care te angajezi să le pui la dispoziția lor. Aceștia pot comanda produsele dorite, ca mai apoi, atunci când primesc coletul, să achite prin metoda ramburs suma datorată către curierul care le livrează marfa.
Toate aceste metode de plată vor mulțumi orice tip de client, pentru că fiecare va avea ocazia să opteze pentru cea pe care o preferă. Nu uita să le oferi celor care cumpără de la tine și posibilitatea de a returna produsele, în cazul în care aceștia nu sunt mulțumiți de calitatea lor sau se răzgândesc cu privire la cumpărăturile efectuate în mediul online. Legislația presupune un termen minim de 14 zile în care cel care a achiziționat ceva are voie să refuze produsele primite, mai puțin cele perisabile, dar, dacă îți dorești o fidelizare a unui număr mai mare de clienți, e bine să prelungești perioada în care aceștia pot returna cumpărăturile făcute pe site-ul tău.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰