Antena Meniu Search
x

Cum cumperi de Black Friday: ONLINE sau OFFLINE? Avantaje și dezavantaje

Maratonul reducerilor de Black Friday începe foarte curând, iar românii se pregătesc pentru cât mai multe promoții atât în online, cât și în magazine.

Maratonul reducerilor de Black Friday începe foarte curând, iar românii se pregătesc pentru cât mai multe promoții atât în online, cât și în magazine. Există însă avantaje și dezavantaje pentru ambele medii, află în cele ce urmează cum să cumperi produsele preferate la discounturi consistente.

Ofertele de Black Friday 2018 sunt de neratat, mai ales că, în cazul unor retaileri tradiționali, prețurile sunt wow! Rămâne să te decizi dacă vei achiziționa online sau îți faci cumpărături în magazin.

Cumpărături online de Black Friday

Cele mai multe site-uri afișează promoții în perioada de BF, însă trebuie să fii pe fază, timpul este limitat la fel și stocurile. Te poți asigura că nu ratezi nicio oferta de Black Friday, urmând câțiva pași valabili, indiferent de retailer:

  • Îți creezi cont online și te abonezi la notificări;

  • Te asiguri că ți-ai completat corect și din timp datele: telefon, adresă de livrare etc.;

  • Îți faci lista cu produsele preferate si te asiguri că prinzi cel mai mic preț! Există site-uri care permit abonarea la alerte de preț – ți se trimite un e-mail atunci când produsul intră la ofertă. Aceasta este o opțiune deșteaptă de care te poți folosi, mai ales de Black Friday!

  • În ziua de start ești deja logat în cont, ca să cumperi direct ceea ce te interesează la cele mai mici prețuri;

  • Folosește cel puțin două device-uri (un laptop și un telefon sau tabletă), ca să nu ai surprize că se blochează vreunul;

  • Îți faci cumparaturile online alături de un prieten, în cazul în care ratezi tu vreun produs la super-ofertă, îl prinde el.

Totuși, sunt promoții de Black Friday care se desfășoară pe parcursul unei luni întregi iar unii retaileri au dus acest concept mai departe pentru ca tu să ai timp mai mult și să fii sigur că faci cea mai bună alegere! Chiar dacă sunt oferte cu stocuri limitate, alte noi produse vor avea reduceri consistente.

Mai mult, avantajul promoțiilor Black Friday care țin 35 de zile se traduce și în libertatea pe care o ai să plătești în rate unele cumpărături mai mari. Astfel, alegi produsele dorite și selectezi modalitatea de plată “Rate online”. Intri în legătură video cu un consultant financiar și semnezi online contractul, iar apoi retailerul îți trimite produsele prin curier direct la tine acasă.

În cazul comercianților care au variantă de cumpărături online, cât și în magazin, ai opțiunea să achiziționezi de pe site și să ridici din magazin. Astfel nu mai aștepți curierul și intri imediat în posesia produselor dorite.

Cumpărături offline de Black Friday: vii, vezi, cumperi!

Unul din beneficiile cumpărăturilor din magazin se concretizează prin interacțiunea directă cu produsul. Te duci la magazin (după ce eventual îți faci documentarea pe site), vezi la fața locului ce reduceri wow găsești și achiziționezi imediat ce îți dorești.

Poți transforma cumpărăturile de Black Friday într-o ocazie să te vezi cu prietenii – mergeți împreună în magazinul preferat și vă bucurati de reduceri! În magazinele în care ofertele nu se limitează la o singură zi, vei avea timp să analizezi în detaliu ce produse ai ales și să le compari. În plus, nu vei avea presiunea că alți cumpărători nevăzuți (cum sunt cei din online) pot cumpăra înaintea ta ce gadget sau electrocasnic aveai în vizor.

În magazin știi exact cu cine „te bați”, poți evalua mărimea mulțimii și să îți dai seama dacă vei prinde sau nu cel mai mic preț la produsul dorit. Ești sigur pe ce cumperi și ai parte de ce-ti dorești imediat cum achiți, fie cu banii jos, fie cu cardul.

Mai mult, în cazul unor investiții mai mari, poți opta pentru plata în rate. Avantajul acestei opțiuni în magazin este că, dacă ești salariat, poți depune imediat solicitarea de creditare, iei pe loc creditul și pleci acasă cu produsele mult visate!

Indiferent de modalitatea prin care alegi să faci cumpărături de Black Friday (una nu o exclude pe cealaltă, bineînțeles), aisgură-te că îți cheltuiești bugetul pe produsele dorite pe care le găsești acum la prețuri wow pentru tine! Pregătește-te din timp și fii pe fază la magazinele online și offline care au oferte prelungite de BF, ai timp să faci cea mai bună alegere!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri economice » Cum cumperi de Black Friday: ONLINE sau OFFLINE? Avantaje și dezavantaje