Antena Meniu Search
x

Video Cum putem face bani împrumutând statul: ce sunt titlurile Fidelis şi cum pot fi cumpărate

Putem face bani frumoşi dacă împrumutăm statul! Decât să ţinem economiile la saltea sau în bănci, mai bine investim în tituri de stat Fidelis, care aduc un câştig mai mare, ne sfătuiesc consultanţii financiari. Cine donează sânge, poate beneficia şi de o dobândă preferenţială. Titlurile de stat Fidelis pot fi cumpărate până pe 28 iulie de la băncile partenere. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 19.07.2023, 21:00

Vezi și

Statul îşi rotunjeşte veniturile prin împrumuturi la românii care îşi permit să renunţe la o anumită sumă pentru cel puţin 1 an. Ministerul de Finanţe a lansat o nouă sesiune de titluri de stat Fidelis, cu dobânzi anuale între 6,30% şi 7,20% pentru emisiuni în lei şi 3,85% - 5,45% pentru investiţii în euro. Cei care au donat sânge măcar o dată în acest an au anumite facilităţi.

Marcel Boloş, ministrul de finanţe: În loc de 6,3% vor avea 7,3% dobândă și volumul de subscriere de la minim 5000 lei este redus pentru donatorii de sânge de 10 ori, deci trebuie să investească mininim 500 lei. 

Ministerul de Finanţe a lansat o nouă sesiune de titluri de stat Fidelis

Pentru o investiţie de 5.000 lei pe 1 an în titluri de stat Fidelis câştigul este de 365 lei. În schimb, dacă banii sunt depuşi în depozit bancar randamentul este între 117 lei şi 362 lei, în funcţie de dobândă. Băncile au şi comisioane mari care "mănâncă" din câştig.

Pe acelaşi subiect

Gabriel Biriş, expert fiscal: În momentul de față statul face o concurență băncilor cu aceste titluri de stat, mai ales ca veniturile din dobânzi sunt impozabile 10%, iar cele de la titluri de stat sunt scutite.

Marcel Boloş, ministrul de finanţe: Sunt cu risc zero deci la scadență își primesc banii și în plus dobânda care li se cuvine.

Florentina Lazăr, reporter Observator: Dacă depunem 1.000 euro în bănci putem câştiga până la 22 euro într-un an şi până la 112 euro în 5 ani. În schimb, dacă investim în titluri de stat Fidelis randamentul este mai bun. Profitul ajunge la 38 de euro într-un an şi 272 de euro în 5 ani.

Consultanţii financiari ne recomandă să investim banii în mai multe direcţii: la bursă, în titluri de stat, depozite bancare sau imobiliare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Cum putem face bani împrumutând statul: ce sunt titlurile Fidelis şi cum pot fi cumpărate