Antena Meniu Search
x

Curs BNR 27 aprilie 2023. Leul românesc pierde teren, pentru a treia zi la rând, în raport cu moneda unică euro

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru joi, 27 aprilie 2023, iar cifrele arată că leul românesc continuă să piardă teren în raport cu moneda unică euro, dar şi în raport cu dolarul american.

de Redactia Observator

la 27.04.2023, 13:22

Moneda unică euro câştigă teren în raport cu leul românesc
Moneda unică euro câştigă teren în raport cu leul românesc - Profimedia
  • Leul românesc pierde teren în raport cu moneda unică euro şi cu dolarul american.

Astfel, un euro a ajuns să fie cotat 4,9439 lei, fiind pentru a treia zi la rând când leul românesc pierde teren în raport cu moneda unică euro. Leul românesc a pierdut aproape un ban şi jumătate, dacă luăm în calcul cursul valutar afişat pe 24 aprilie, când un euro era cotat la 4,9293 lei.

Leul românesc continuă să piardă teren şi în raport cu dolarul american, care joi a ajuns să fie evaluat la 4,4794 lei. Dolarul american a câştigat aproape un ban faţă de cursul afişat în urmă cu două zile.

Pe de altă parte, leul românesc şi-a îmbunătăţit poziţia în raport cu lira sterlină şi cu francul elveţian. Lira sterlină a ajuns să fie evaluată la 5,5775 lei, iar francul elveţian a ajuns să fie evaluat la 5,0128 lei.

Preţul pentru un gram de aur continuă să crească masiv. Un gram de aur a ajuns să fie evaluat la 287,71 lei, cu aproape 0,4 lei mai mult faţă de preţul afişat miercuri, 26 aprilie 2023. Gramul de aur a ajuns să coste cu aproape 2,2 lei mai mult decât preţul afişat la începutul săptămânii, când era în scădere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 27 aprilie 2023. Leul românesc pierde teren, pentru a treia zi la rând, în raport cu moneda unică euro