Antena Meniu Search
x

Curs BNR 28 martie 2024. Leul românesc pierde teren masiv în raport cu dolarul american, francul elveţian şi lira sterlină

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru joi, 28 martie 2024, iar cifrele afişate arată că leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu principalele monede străine.

de Redactia Observator

la 28.03.2024, 13:23

Leul românesc a prins o zi foarte slabă în raport cu principalele monede străine
Leul românesc a prins o zi foarte slabă în raport cu principalele monede străine - Profimedia
  • Leul românesc a prins o zi dezastruoasă în raport cu principalele monede străine.

Concret, leul românesc a pierdut aproape doi bani în raport cu dolarul american, doi bani în raport cu lira sterlină şi aproape doi bani şi jumătate în raport cu francul elveţian.

În aceste condiţii, dolarul american a ajuns să fie cotat la 4,6085 lei româneşti, lira sterlină a ajuns să fie cotată la 5,8167 lei româneşti, iar francul elveţian a ajuns să fie cotat la 5,0914 lei româneşti.

De asemenea, leul românesc a pierdut teren şi în raport cu moneda unică euro, care a ajuns să fie cotată la 4,9730 lei româneşti.

În ceea ce priveşte gramul de aur, acesta a ajuns să fie cotat la un nivel uriaş. Concret, preţul pentru un gram de aur a crescut cu peste 4,4 lei, ceea ce înseamnă că gramul de aur a ajuns să fie cotat la 327,8351 lei, cu mult peste nivelul record atins în ziua precedentă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 28 martie 2024. Leul românesc pierde teren masiv în raport cu dolarul american, francul elveţian şi lira sterlină