Antena Meniu Search
x

Curs BNR 3 aprilie 2024. Leul românesc câştigă teren masiv în raport cu principalele monede străine

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru miercuri, 3 aprilie 2024, iar cifrele afişate arată că leul românesc a prins o zi foarte bună, în raport cu principalele monede străine.

de Redactia Observator

la 03.04.2024, 13:18

Leul românesc a prins o zi foarte bună în raport cu principalele monede străine
Leul românesc a prins o zi foarte bună în raport cu principalele monede străine - Profimedia
  • Leul românesc a prins o zi foarte bună în raport cu principalele monede străine.

Concret, leul românesc a câştigat peste un ban în raport cu lira sterlină, aproape un ban şi jumătate în raport cu dolarul american şi peste un ban şi jumătate în raport cu francul elveţian.

Asta înseamnă că o lira sterlină a ajuns să fie cotată la 5,8041 lei româneşti, un dolar american a ajuns să fie cotat la 4,6139 lei româneşti, iar un franc elveţian a ajuns să fie cotat la 5,0765 lei româneşti.

De asemenea, leul românesc a câştigat teren şi în raport cu moneda unică euro, aceasta ajungând să fie cotată la 4,9689 lei româneşti.

Preţul pentru un gram de aur a crescut cu încă aproape 66 de bani, astfel că gramul de aur a bătut un nou record, fiind cotat la 336,9552 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 3 aprilie 2024. Leul românesc câştigă teren masiv în raport cu principalele monede străine