Antena Meniu Search
x

Curs BNR 5 mai 2023. Lira sterlină a depăşit pragul de 5,63 lei

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru vineri, 5 mai 2023, iar cifrele arată că leul românesc a pierdut, din nou, teren considerabil în raport cu lira sterlină.

de Redactia Observator

la 05.05.2023, 13:22

Lira sterlină a surclasat leul românesc în ultimele zile
Lira sterlină a surclasat leul românesc în ultimele zile - Profimedia
  • Lira sterlină a câştigat teren substanţial în raport cu leul românesc, în ultimele zile.

Cifrele arată că lira sterlină a câştigat aproape doi bani şi jumătate în ultimele 24 de ore şi a depăşit pragul psihologic de 5,63 lei. Este a doua zi la rând în care leul românesc pierde teren considerabil în raport cu lira sterlină. Pe 3 mai, lira sterlină era evaluată la mai puţin de 5,59 lei.

Leul românesc a pierdut, vineri, şi în raport cu dolarul american. Moneda americană a ajuns să fie evaluată la aproape 4,7 lei, câştigând aproape un ban faţă de ziua precedentă.

Pe de altă parte, leul românesc şi-a îmbunătăţit situaţia în raporturile avute cu moneda unică euro şi cu francul elveţian. Dacă faţă de moneda unică euro câştigul este nesemnificativ, aceasta fiind evaluată la 4,9273 lei, în raport cu francul elveţian, leul românesc a câştigat aproape doi bani. Asta înseamnă că francul elveţian este evaluat, vineri, la 5,0082 lei.

Preţul pentru un gram de aur continuă să crească, chiar dacă vorbim despre o creştere mai mică decât în zilele precedente. Astfel, preţul pentru un gram de aur a crescut, vineri, cu doar 50 de bani faţă de ziua precedentă, gramul de aur ajungând să fie evaluat la aproape 293 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 5 mai 2023. Lira sterlină a depăşit pragul de 5,63 lei