Antena Meniu Search
x

Danemarca și Portugalia caută muncitori români, pentru cules mazăre

Muncitorii din Bulgaria şi Polonia au competitori de temut. Firmele din străinătate au cam renunţat la ei după ce au început să lucreze cu români de-ai noştri. Angajatorii sunt mulţumiţi de prestaţia conaţionalilor, iar acum îi caută.

Vezi și

Muncitorii din Bulgaria şi Polonia au competitori de temut. Firmele din străinătate au cam renunţat la ei după ce au început să lucreze cu români de-ai noştri. Angajatorii sunt mulţumiţi de prestaţia conaţionalilor, iar acum îi caută. Au nevoie în următoarea perioadă de 200 de oameni care să culeagă mazăre. Printre beneficii, angajatorul străin a trecut şi internetul wireless. Astfel încât să le mai aline românilor dorul de casă.

În Portugalia se poate câştiga un salariu de minim 700 de euro pe lună, dacă se face o normă extra este plătit în plus pe fiecare kg cules de mazăre. Iar pentru Danemarca se porneşte de la 0,6 euro centi pe kg cules în funcţie de gramajul caserolei şi norma pe care fiecare şi-o realizează pe ziua de muncă

Transportul până acolo este suportat de angajator. La fel şi cel intern, între locul în care vor locui şi cel în care vor munci. Românii vor plăti în schimb şapte euro pe zi cazarea. Deocamdată conaţionalii sunt reţinuţi.

În schimb firmele îi vor cu orice preţ. Şi asta pentru că au dat randament în anii trecuţi. Acum, aşteaptă cu nerăbdare depunerea CV-urilor.

Oficial, pe listele celor de la Forţele de Muncă Argeş figurează doar 20 de români plecaţi la muncă în străinătate. În realitate, numărul lor este mult mai mare pentru că unii aleg să plece pe cont propriu. Cei interesaţi trebuie să aibă peste 18 ani şi să poată lucra în condiţii grele de muncă indiferent de climă. Pe 14 decembrie va avea loc interviul la Slatina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Danemarca și Portugalia caută muncitori români, pentru cules mazăre