Antena Meniu Search
x

Datornicii la stat, păsuiți până în luna octombrie

O veste bună vine de la Guvern pentru cei cu datorii la stat. ANAF nu poate să pună poprire pe conturi sau să execute silit până la 25 octombrie. Nu este singura decizie luată astăzi în şedinţa de Guvern.

de Redactia Observator

la 16.06.2020, 22:35

Vezi și
  • Măsuri pentru datornicii la stat
  • Scutiri parțiale și temporare de la plata impozitului

Măsuri care să-i ajute în această perioadă pe cei care au avut activitatea suspendată și nu au avut venituri. În primul rând, operatorii economici, cei care au cafenele, restaurante sau hoteluri sunt scutiți de la plata impozitului pentru încă 90 de zile - in plus fata de cele 60 de zile ale starii de urgenta.

De asemenea, spre exemplu cei care dețin proprietati pe plajă și care plăteau 3 taxe anuale, au fost scutiti de plata uneia dintre ele. Plata impozitelor se va face până la data de 25 octombrie, nu 25 iulie așa cum era până astăzi. Măsuri care să-i ajute pe cei din industriile afectate să-și revină într-un mod sau altul până la această nouă dată, să nu aibă penalități și să nu se ajungă la popriri sau executări silite. De altfel, ele sunt prite până la această dată. Nu și cele care sunt dispuse însă de instanțele de judecată.

Facilități urmau să fie adoptate și pentru cei din industria jocurilor de noroc. Discuția a fost amânată însă pentru o ședință de guvern viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Datornicii la stat, păsuiți până în luna octombrie