Antena Meniu Search
x

Decizia BNR privind dobânda cheie, aşteptată astăzi. Ce cred analiştii

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) se întruneşte miercuri în şedinţa pe probleme de politică monetară.
 

de Redactia Observator

la 07.08.2023, 10:09

Decizia BNR privind dobânda cheie, aşteptată astăzi. Ce cred analiştii
Decizia BNR privind dobânda cheie, aşteptată astăzi. Ce cred analiştii - Shutterstock

La precedenta şedinţă, care a avut loc în luna mai, Consiliul de Administraţie al băncii centrale a hotărât menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 7% pe an. De asemenea, BNR a decis păstrarea ratei dobânzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 8% pe an şi a ratei dobânzii la facilitatea de depozit la 6% pe an şi menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

 Economiștii își mențin părerea că dobânda cheie va fi menținută la nivelul de 7% pe tot parcursul acestui an. Unii analiști sunt de părere că dobânda cheie ar putea să fie redusă anul viitor, dar ceva mai departe de primul trimestru, scrie Economica.net.

Ultima majorare a dobânzii cheie a avut loc la începutul acestui an, în luna ianuarie, când banca centrală a crescut rata dobânzii la 7% pe an, de la 6,75% pe an, anterior. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Decizia BNR privind dobânda cheie, aşteptată astăzi. Ce cred analiştii