Antena Meniu Search
x

Două mari companii auto anunță cele mai mari creșteri salariale din ultimele decenii

Două mari companii auto anunță cele mai mari creșteri salariale din ultimele decenii. Toyota și Honda au transmis că au convenit să acorde muncitorilor lor din Japonia cele mai mari creșteri salariale din ultimele decenii.

de Redactia Observator

la 23.02.2023 , 13:46

Două mari companii auto anunță cele mai mari creșteri salariale din ultimele decenii
Două mari companii auto anunță cele mai mari creșteri salariale din ultimele decenii - Shutterstock

Giganții japonezi din industria auto, Toyota și Honda, anunță că au convenit să acorde muncitorilor lor din Japonia cele mai mari creșteri salariale din ultimele decenii. Măsura are rolul de a-i proteja pe angajați de efectele inflației. Cifrele oficiale publicate luna trecută au arătat că rata inflației din Japonia a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani, relatează Mediafax.

Salariile vor avea cea mai mare creștere din ultimii 20 de ani

Reprezentanții Toyota au anunțat că vor satisface cererile sindicatelor privind salariile și bonusurile. Nu au fost oferite detalii, însă salariile vor avea cea mai mare creștere din ultimii 20 de ani. Koji Sato, noul președinte al Toyota, a declarat că speră ca măsura să aibă un impact pozitiv asupra întregii industrii auto din Japonia și „să conducă la discuții sincere între sindicate și conducerea fiecărei companii".

Articolul continuă după reclamă

Și producătorul auto Honda a explicat, pentru BBC, că a „răspuns pe deplin" la solicitările sindicatelor privind creșterile salariale și bonusurile. Compania a anunțat că va majora salariile cu 5%, marcând cea mai mare creștere din 1990 încoace și o majorare peste rata inflației din Japonia. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că banii în plus vor fi distribuiți în special angajaților tineri.

Toyota și Honda nu sunt singurele companii din Japonia care anunță că vor majora salariile. La începutul anului, premierul Japoniei, Fumio Kishida, a cerut firmelor să majoreze salariile pentru a ajuta persoanele care luptă cu creșterea prețurilor. Solicitarea a fost ascultată de companii din diferite domenii de activitate care au mărit salariile propriilor angajați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Stiri economice » Două mari companii auto anunță cele mai mari creșteri salariale din ultimele decenii