Antena Meniu Search
x

Video După aproape 10 ani de la tragedia din Colectiv, România începe construcţia a 3 mari centre pentru pacienţii cu arsuri grave. Suma uriaşă alocată

La aproape un deceniu de la tragedia din Clubul Colectiv, România încă nu poate trata pacienții cu arsuri grave, iar mulți dintre aceștia sunt transferaţi în străinătate. Oficialii promit încă din 2014 trei centre pentru mari arși, însă acestea nu au fost gata nici până azi. Acum, Guvernul alocă noi fonduri pentru construirea acestor centre.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 22.03.2023, 17:35

Vezi și

În 2025 ar trebui să fie finalizate aceste lucrări, deşi termenul iniţial era 2024. Vorbim despre secţiile de "Mari Arşi" de la Bucureşti, Timişoara şi Târgu-Jiu. Încă nu au început lucrările la niciunul dintre aceste trei centre. De altfel, Timişoara vor începe primele lucrări, în luna iunie a acestui an, iar contractul va fi semnat săptămâna viitoare.

În ceea ce priveşte celelalte două centre, construcţia va începe în lunile august-septembrie. În total sunt 31 de paturi pentru pacienţii cu arsuri grave, 20 de paturi pentru pacienţii cu arsurii medii, dar şi 58 de săli de operaţii în aceste trei centre. 400 de milioane de euro sunt banii alocaţi iniţial pentru construcţia acestor trei centre. Guvernul alocă alte fonduri: 343 de milioane de lei pentru finalizare lucrărilor. Explicaţia: în ultimii ani, preţurile materialelor de construcţii au crescut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri economice » După aproape 10 ani de la tragedia din Colectiv, România începe construcţia a 3 mari centre pentru pacienţii cu arsuri grave. Suma uriaşă alocată