Antena Meniu Search
x

Europa are, începând de azi, o nouă bancnotă de 50 de euro! Vezi cum arată şi care sunt elementele de siguranţă (VIDEO şi FOTO)

Astăzi intră pe piaţă noua bancnotă de 50 de euro, cea mai utilizată dintre toate cupiurile euro.

Astăzi intră pe piaţă noua bancnotă de 50 de euro, cea mai utilizată dintre toate cupiurile euro.

Potrivit unui comunicat al BCE, bancnota de 50 de euro, care reprezintă 45% din totalul bancnotelor aflate în circulaţie, este cea de-a patra din seria „Europa”, după cele de 5 EUR, 10 EUR și 20 EUR, care au fost deja emise. 

Noua serie include elemente de siguranță noi și optimizate, care sporesc protecția împotriva contrafacerii.

Reinhold Gerstetter, grafician de bancnote independent stabilit la Berlin, a fost selectat pentru a regândi elementele grafice ale bancnotelor.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La fel ca în cazul primei serii de bancnote, utilizatorii cu deficiențe de vedere au fost consultați în etapa de concepere a seriei „Europa”, ceea ce a dus la introducerea unor caracteristici specifice în elementele grafice finale.

Bancnotele din prima serie vor continua să fie emise în paralel cu noile bancnote din seria „Europa” până la epuizarea stocurilor rămase, după care vor fi eliminate treptat.

Data la care prima serie de bancnote euro încetează să mai reprezinte un mijloc legal de plată va fi anunțată cu mult timp în avans. Totuși, bancnotele din prima serie își vor păstra întotdeauna valoarea: acestea pot fi preschimbate pe termen nelimitat la BCN din Eurosistem.

Elemente de siguranță

Diverse elemente de siguranță au fost incluse în toate bancnotele euro pentru a le proteja împotriva contrafacerii. Verifică bancnotele euro utilizând metoda simplă ATINGE, PRIVEȘTE, ÎNCLINĂ. Informații suplimentare sunt disponibile la adresa: www.noile-bancnote-euro.eu

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri economice » Europa are, începând de azi, o nouă bancnotă de 50 de euro! Vezi cum arată şi care sunt elementele de siguranţă (VIDEO şi FOTO)