Antena Meniu Search
x

Facturile la încălzire s-ar putea dubla în Capitală. Ce soluţii au autorităţile şi cât vor plăti bucureştenii pentru căldura din această iarnă

Ne aşteaptă o iarnă grea. Pe lângă faptul că oamenii primesc apă caldă şi căldură cu porţia în Capitală, facturile la încălzire s-ar putea dubla. Şi asta în condiţiile în care preţul gigacaloriei a crescut considerabil.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 01.11.2021, 13:42

Vezi și

 Asta înseamnă însă şi că ajutorul venit de la Primărie ar trebui să fie considerabil mai mare, în aşa fel încât oamenii să nu simtă scumpirea la buzunare. De azi se aplică şi legea care prevede plafonarea şi compensarea facturilor la energie și gaz. 

164 de lei pentru gigacalorie plătesc acum, Bucureştenii. Potrivit declaraţiilor lui Nicuşor Dan, dar şi potrivit calculelor noastre, vom plăti dublu de la 1 noiembrie. În condițiile în care prețurile Romgaz și Termoenergetica sunt cu mult mai mari față de ce am avut până acum, subvenția venită din partea Primăriei Capitalei ar trebui să fie considerabil mai mare.

Cât vor plăti bucureştenii pentru căldură

La un calcul simplu, gigacaloria va crește cu 250 de lei. În prezent gigacaloria costă 494 lei din care 330 de lei sunt subvenționați de Primăria Capitalei. Astfel că, la final, consumatorul plătește un preț mai mic, de 164 de lei per gigacalorie.

Ca prețul la consumator să rămână la fel, primăria va trebui să crească subvenția până la 575 de lei. Greu de obținut în condițiile în care Nicușor Dan ar putea subvenționa 400 de lei. Asta înseamnă că, prețul unei gigacalorii, cu o subvenție de 400 de lei, va fi de 339 de lei, adică dublu. Mâine, noul preț stabilit de primăria Capitalei va ajunge la avizare la ANRE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Facturile la încălzire s-ar putea dubla în Capitală. Ce soluţii au autorităţile şi cât vor plăti bucureştenii pentru căldura din această iarnă