Antena Meniu Search
x

Video De ce au cerut fermierii din ţară declararea stării de calamitate

Apa a devenit o raritate în multe zone ale ţării, iar seceta severă ne lasă fără mâncare. În mai multe judeţe, culturile sunt afectate deja în proporţie de 80 la sută. Iar în aceste condiţii, salvarea mai poate veni doar din partea statului. Fermierii cer Guvernului să declare stare de calamitate din cauza secetei. În judeţul Iaşi, primăriile au început deja să depună la Direcția Agricolă cereri in acest sens.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 13.07.2022, 13:34

Vezi și

Situaţia culturilor în acest moment este una cel puţin tragică. Multe dintre ele sunt calamitate în proporţie de 100%. în special culturile de primăvară, dar şi cele din toamnă, au fost grav afectate în proporţie de 40%, până la 80%. Fermierii spun că în acest an, în cazul porumbului, nu se aşteaptă să adune nimic de pe câmp. Primăriile au început să depună la direcția Agricolă cererile de declarare a zonei calamitate, după ce fermierii s-au plâns că au culturile distruse de secetă.

Agricultorii cer să fie scutiţi de taxe şi impozite

Printr-o petiţie, reprezentanți ai patru organizații profesionale din agricultură, industrie alimentară şi servicii conexe, reunite informal în Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare, cer ministrului Agriculturii demararea demersurilor pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă şi declararea stării de calamitate, datorate secetei pedologice severe şi arşiţei atmosferice, până la 31 iulie 2022. Agricultorii cer scutirea de taxe şi impozite pentru investiţiile făcute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » De ce au cerut fermierii din ţară declararea stării de calamitate