Antena Meniu Search
x

Fiscul a început operaţiunea "casa de marcat electronică" (Video)

Aproape un milion de firme trebuie să aibă case cu jurnal electronic, pentru a transmite rapoartele la ANAF. Doar că Fiscul nu şi-a respectat promisiunea. Aparatele nu pot fi încă legate la serverele Administraţiei Fiscale.

de Redactia Observator

la 16.03.2019, 12:14

Vezi și

Aproape un milion de firme trebuie să aibă case cu jurnal electronic, pentru a transmite rapoartele la ANAF. Doar că Fiscul nu şi-a respectat promisiunea. Aparatele nu pot fi încă legate la serverele Administraţiei Fiscale. În ciuda acestui paradox, inspectorii vor împărţi amenzi uriaşe. Până la 20.000 de lei. De la patronii unor magazine mici, până la taximetrişti, mulţi se tem că vor fi nevoiţi să îşi închidă firmele.

Doar vânzătorii de ziare se numără printre puţinele excepţii, în rest toţi cei care vând bunuri sau servicii şi încasează bani, cash sau prin card, sunt obligaţi să aibă casă de marcat electronică. Inclusiv vânzătorii ambulanţi sau taximetriştii.

Nici până acum Fiscul nu are un soft la care să fie conectate toate aparatele, deşi legea e în vigoare de anul trecut.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Deşi acum casele de marcat electronice sunt inutile pentru că firmele declară datele la ANAF tot după sistemul vechi, inspectorii ameninţă cu amenzi de până la 20 de mii de lei. Măsurile vor fi luate însă treptat.

Dacă nici la al doilea control, firmele nu au casă de marcat electronică, activitatea lor poate fi suspendată, iar banii găsiţi vor fi confiscaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Fiscul a început operaţiunea "casa de marcat electronică" (Video)