Antena Meniu Search
x
LIVE

Germania a atins ținta de umplere a stocurilor de gaze în proporție de 75% înainte de termen

Germania și-a refăcut stocurile de gaze la 75% din capacitate, cu câteva săptămâni în avans faţă de ţinta stabilită, au arătat duminică datele grupului operatorilor europeni GIE, potrivit Reuters, citat de news.ro.

De Redactia Observator la 15.08.2022, 10:28
Germania a atins ținta de 75% umplere a stocurilor de gaze înainte de termen
Germania a atins ținta de 75% umplere a stocurilor de gaze înainte de termen - Profimedia

Cantitatea de gaze stocată de Germania a ajuns la 23,3 miliarde de metri cubi (bcm), adică puţin mai mult de o cincime din cele 100 de miliarde de metri cubi de gaze utilizate în 2021. Unitatea de depozitare Rehden, care deţine 4 bcm, era vineri plină în proporţie de 54%, potrivit datelor GIE.

Germania se află în faza a doua a unui plan de urgenţă în trei etape, după ce Rusia, principalul său furnizor, a redus fluxul de gaze.  Acest lucru provoacă probleme serioase pentru industria germană, de unde provine un sfert din cererea de gaze a ţării.

Rusia a redus drastic livrările de gaze către Europa prin conducta Nord Stream 1, de la jumătatea lunii iunie, şi furnizează în prezent doar 20% din volumele convenite, dând vina pe echipamentele defecte şi întârziate, în timp ce Europa spune că măsura este motivată politic.

Guvernul german şi-a propus ca nivelurile de stocare a gazelor să atingă 75% până la 1 septembrie. Următoarele ţinte sunt de 85% până la 1 octombrie şi 95% până la 1 noiembrie, care sunt încorporate într-o serie de prevederi menite să ajute Germania să evite o criză a gazelor în iarna 2022/23.

Prevederile includ importuri mai mari de gaze naturale lichefiate (GNL) şi stimulente pentru reducerea consumului de energie. Separat, operatorul german de pe piaţa de gaze THE urmează să anunţe pe 15 august mărimea unei taxe pe preţul gazelor pentru consumatori, pentru a ajuta Uniper şi alţi importatori să facă faţă creşterii preţurilor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Germania a atins ținta de umplere a stocurilor de gaze în proporție de 75% înainte de termen

Breaking News

Vreme anormal de caldă în anumite zone din România, zilele următoarele. Când revin temperaturile de...

Vreme anormal de caldă în anumite zone din România, zilele următoarele. Când revin temperaturile de iarnă